14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateServiciul de Ambulanta Gorj - in impas financiar

Serviciul de Ambulanta Gorj – in impas financiar

Conducerea unitatii abia poate plati telefonul si curentul

Serviciul de Ambulanta Gorj inregistreaza datorii la aproape toti furnizorii de medicamente si servicii, din cauza lipsei de fonduri.

Unitatea reuseste sa achite la zi doar facturile telefonice si cele de electricitate. Conducerea acestei unitati sanitare spune ca asteapta cu nerabdare rectificarea bugetara, la care spera sa primeasca banii cu care sa achite facturile restante.

„Speram sa primim sapte miliarde de lei. La inceputul anului am cerut 30 de miliarde de lei pentru bugetul pe 2002, dar am primit doar 24. Avem datorii atit la furnizorii de medicamente, cit si la cei de benzina si piese de schimb. Daca rectificarea nu se va face curind si nu vom primi banii, vom intra cu datorii mari in anul viitor“, a spus directoarea Ana Duma.

Asigurarile masinilor, o cheltuiala in plus

O grija in plus pentru conducerea acestui serviciu o reprezinta asigurarile, care trebuie incheiate pina la sfirsitul anului pentru toate masinile din dotare.

Ambulanta Gorj are un parc auto format din 94 de autovehicule. Acesta se va imbogati cu o masina Mercedes, trimisa de Ministerul Sanatatii si Familiei, printr-un program finantat de Banca Mondiala.

„In aproximativ doua zile, vom primi una din cele doua masini promise. Aceasta va fi utilata cu aparatura moderna pentru interventii, mai putin celula de descarcerare. Cu toate acestea, am mai avea nevoie de citeva masini, pentru ca facem fata cu greu solicitarilor. Avem opt echipaje de interventie pe fiecare tura, dar masinile nu sint suficiente“, a spus conducerea Serviciului de Ambulanta Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS