14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Va trebui sa cistigam meciurile de la Copenhaga si Oslo“

„Va trebui sa cistigam meciurile de la Copenhaga si Oslo“

La revenirea din Luxemburg, acolo unde nationala de fotbal a Romaniei a invins, cu 7-0, reprezentativa tarii gazda, selectionerul tricolorilor, Anghel Iordanescu, a raspuns intrebarilor ziaristilor care l-au asteptat pe Aeroportul Otopeni. „Generalul“ a spus ca este extrem de multumit de evolutia elevilor sai. „Ma bucur foarte mult ca am cistigat un joc care era important, mai ales ca dupa partida cu Norvegia am acumulat o stare de oboseala deosebit de mare, iar starea psihica era aproape la pamint. Cred ca a existat o exprimare clara a echipei noastre, mai ales ca am luat trei puncte in deplasare. Asta nu inseamna ca insuccesul din meciul cu Norvegia nu ne mai apasa sau ca noi consideram acel joc incheiat. Credem ca acea partida ne obliga sa jucam bine in partida cu Danemarca si, mai ales, va trebui sa cistigam meciurile de la Copenhaga si Oslo“, a spus Iordanescu.

mai sint echipe mici in Europa“

Selectionerul echipei Romaniei a apreciat ca, in prezent, nu mai exista echipe mici. „Echipele Angliei si Italiei au avut probleme in partidele cu Macedonia, respectiv Tara Galilor, Bulgaria a cistigat greu meciul cu Andorra, ceea ce arata ca s-a echilibrat nivelul jocurilor dintre echipele mari si cele pe care le consideram mici. Reprezentativa noastra a reusit sa cistige clar in Luxemburg, insa cred ca si noi avem destule greutati cind jucam cu adversari mai modesti. As vrea sa uitam ce s-a intimplat in meciul cu Norvegia, chiar daca am pierdut trei puncte, insa prin ceea ce a facut echipa noastra miercuri, in teren, a demonstrat ca primul adversar in partida de simbata a fost gazonul. Am tratat cu seriozitate meciul de miercuri, ne-am pregatit pentru el, insa au fost momente in cele trei zile cit am stat in Luxemburg cind ne-am rugat sa se opreasca ploaia. Am ajuns sa ma uit din ora in ora pe geam si sa ma intreb cind se va opri ploaia“, a spus Iordanescu.

„Danemarca este favorita grupei“

Anghel Iordanescu a precizat ca, in opinia sa, Danemarca este favorita certa a grupei, prin prisma valorii si prin ceea ce a demonstrat la Cupa Mondiala din Coreea de Sud si Japonia. „Cred ca Luxemburgul poate doar «chinui» una dintre componentele grupei, prin prisma jocului pe care l-a prestat in Danemarca. Speram ca, in primavara anului viitor, meciul cu Danemarca sa ne gaseasca in plenitudinea fortelor si pe un teren competitiv. Premierul Adrian Nastase s-a aratat din nou foarte interesat de soarta echipei nationale, ne-a sunat imediat dupa meciul din Luxemburg si ne-a felicitat pentru prestatia si jocul aratat in teren. El ne-a spus ca principalul adversar in meciul cu Norvegia a fost terenul“, a precizat antrenorul roman.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS