36.4 C
Craiova
luni, 14 iulie, 2025
Știri de ultima orăMagazinBucătăria de weekend

Bucătăria de weekend


Supă-cremă de sparanghel cu ciuperci

Ingrediente: 800 g sparanghel, 1 cutie mică de smântână, sos olandez sau o pungă de supă-cremă de sparanghel, sare, piper, unt, ciuperci.

Mod de preparare: Se taie sparanghelul bucăţele şi se fierbe în apă cu sare. Când e fiert se ia de pe foc şi se face cremă cu mixerul. Separat, se pregăteşte un sos din praful de sos olandez, puţină supă de sparanghel şi smântână. Se sotează ciupercile întregi în puţin unt şi se pun peste supă. Se poate servi cu puţină verdeaţă.

 

Legume umplute

Ingrediente: 600-700 g carne de vită, 3 vinete, 3 dovlecei, 3 ardei roşii, 4 ardei galbeni, 6 roşii mai mari, 2 cepe, 3 ouă, sare, piper, 300 g orez, ulei de măsline, pesmet, mărar, pătrunjel, mentă, oregano, busuioc.

Mod de preparare: Legumele se curăţă de pulpă şi se păstrează într-un castron. Miezul de la dovlecei, vinete, roşii şi cepele se dau prin maşina de tocat. Într-o tigaie se încălzeşte puţin ulei de măsline şi se pune acest amestec pe foc potrivit până începe să fiarbă. Se adaugă sare, piper şi toate verdeţurile, proaspete, uscate sau congelate, în funcţie de ce aveţi la îndemână. Când legumele sunt gata, se iau de pe foc şi se adaugă carnea tocată, orezul şi cele 3 ouă. Dacă vi se pare că amestecul e prea moale, adăugaţi nişte pesmet. Nu vă aşteptaţi ca acesta să arate precum cel pentru sarmale. Umplutura pentru legume e mult mai moale şi se pune cu lingura. Legumele mai scunde se aşază într-o tavă care merge la cuptor, iar cele mai înalte într-o altă tavă şi apoi se umplu. Se face apoi un sos din bulion de roşii sau pastă de tomate, sare, piper, ulei de măsline şi apă. Se pune peste legumele din tăvi, se dă la cuptor şi se lasă până sunt gata legumele, carnea şi orezul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS