16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPrieteni şi duşmani

Prieteni şi duşmani

Cu opt ani în urmă, Gabriel Zahiu şi Petre Grigoraş formau un cuplu pe banca tehnică a Farului Constanţa în Divizia A, primul, din postura de antrenor principal, cel de-al doilea, ca secund. Etapa a 19-a a Ligii I aduce faţă în faţă Oţelul Galaţi şi Pandurii Târgu Jiu şi implicit pe cei doi tehnicieni, Zahiu, pe banca oaspeţilor, şi Grigoraş, pe cea a gazdelor. Dacă primul şi-a legat numele de echipe mici din eşaloanele inferioare după perioada Farul, ascensiunea „secundului“ a fost fulminantă. „Grigoraş este unul dintre tinerii antrenori de valoare din Liga I. Profesional, se vede că a progresat“, a recunoscut tehnicianul grupării gorjene.
Chiar dacă sunt prieteni în afara terenului, cu siguranţă fiecare va dori să învingă sâmbătă. „Îl privesc ca pe un bun prieten, cel puţin aşa îl consider. Atâta tot. Pe teren fiecare vrea să câştige. Şi el are aceleaşi principii ca mine, mizează pe un joc ofensiv, toată lumea ştie asta. E un om corect, muncitor. Acum, fiecare cu şansa lui. Prietenia din afara terenului rămâne. Că mi-e prieten, duşman, jocul de fotbal e acelaşi“, l-a caracterizat Zahiu pe adversarul său.

Să nu se aştepte nimeni la minuni

Pandurii Târgu Jiu este o nouă şansă pentru antrenorul Gabi Zahiu de a reintra în circuitul Ligii I, după ce a mai pregătit pentru câteva etape Farul şi FC Naţional, în anii trecuţi. Tehnicianul cere însă răbdare pentru a-şi demonstra calităţile, deoarece rezultatele nu pot apărea peste noapte. „Este o provocare pentru mine, mai ales că echipa se află în această situaţie, însă nu mi-e frică de muncă. În aproape aceleaşi condiţii am preluat şi Farul, cu trei săptămâni înainte de începerea campionatului, şi plecaseră şi 14 jucători. Acolo am avut timp să fac un lot cu care am atacat Divizia A. Sper că nu se aşteaptă nimeni la minuni din partea mea. Se aşteaptă la o muncă, la rezultate, dar minuni…“, a spus Zahiu. Acesta speră ca debutul său pe banca tehnică a „pandurilor“ să coincidă, cu puţină şansă, cu sfârşitul perioadei de criză a grupării gorjene.

Djakpa pierde cantonamentul din Antalya

Fundaşul echipei Pandurii, Constant Djakpa, a fost anunţat de selecţionerul Ulie Stielike în lotul lărgit al Coastei de Fildeş care va participa, începând cu 20 ianuarie, la Cupa Africii pe Naţiuni ce se desfăşoară în Ghana. Djakpa pierde astfel cantonamentul din Antalya al „pandurilor“, care debutează pe 28 ianuarie şi unde tehnicianul grupării gorjene ar trebui să pună la punct relaţiile de joc şi să caute formula ideală pentru meciurile de anul viitor. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS