17.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn mort şi trei răniţi într-un accident rutier

Un mort şi trei răniţi într-un accident rutier

Cauza producerii accidentului a constituit-o neadaptarea vitezei la condiţiile de drum.

Un bărbat şi-a pierdut viaţa, iar trei tineri au ajuns la spital, după ce autoturismul în care se aflau s-a izbit violent de un pom de pe marginea drumului. Incidentul a avut loc miercuri noapte, în jurul orei 1.00, pe strada Cuza Vodă din Balş. Autoturismul implicat în accident, o Dacie 1310, cu numărul de înmatriculare OT-84-BAD, era condus de Grigore Lucian Alexandru, de 30 de ani, din localitate. În maşină se mai aflau cinci tineri, cu toţii înghesuiţi pe bancheta din spate.

Şoferul nu a adaptat viteza la condiţiile de drum (carosabil umed) şi într-o curbă a pierdut controlul volanului, maşina ieşind de pe asfalt şi izbindu-se de un copac de pe marginea drumului. Impactul i-a fost fatal şoferului. Acesta a murit pe loc, prins între fiarele contorsionate ale autoturismului. Pentru a fi scos, a fost nevoie de intervenţia unui echipaj de la Descarcerare.

 

Trei tineri, transportaţi la Spitalele Slatina şi Craiova

 

Cei trei răniţi sunt Marin Gabriel Dragu, de 20 de ani, Mădălina Petcu şi Nicolae Maria, de 23 de ani, toţi din Balş. Doi dintre ei au fost transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, iar unul a ajuns la Spitalul de Urgenţă Craiova.

Mai norocoşi au fost Marius Ionuţ Ştefana, de 24 de ani, şi George Adrian Burlan, de 21 de ani, din Balş, care au scăpat fără nici o zgârietură. Surse neoficiale au spus că şoferul ar fi fost băut în momentul producerii accidentului, însă acest lucru se va stabili abia după efectuarea necropsiei.

Potrivit informaţiilor oferite de comisarul-şef din cadrul Poliţiei Balş, Ion Şotea, cauza accidentului a constituit-o neadaptarea vitezei la condiţiile de drum.

Poliţia Balş continuă cercetările în acest caz.

Pentru a preveni implicarea şoferilor în astfel de evenimente, poliţia face următoarele recomandări conducătorilor auto: să poarte centura de siguranţă, să adopte o conduită preventivă în timpul deplasării, să nu se urce la volan după ce au consumat alcool, să respecte restricţiile de viteză, să nu conducă dacă sunt obosiţi, să verifice periodic starea tehnică a autoturismului şi să se informeze despre condiţiile meteo-rutiere înainte de a pleca la drum.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII