16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTir bulgăresc răsturnat în punctul Balota

Tir bulgăresc răsturnat în punctul Balota

Mehedinţi. Un tir din Bulgaria s-a răsturnat duminică seară pe Drumul European 70, în Mehedinţi, punând în pericol pe ceilalţi participanţi la trafic. Bolidul a făcut balans într-o curbă şi una dintre remorcile convoiului încărcate cu bobine de fibră optică a rupt parapetul străzii şi s-a răsturnat în pădurea de pe marginea şoselei. Rezervorul tirului s-a spart, iar circulaţia rutieră a fost întreruptă mai bine de o oră.

„Chiar în faţa mea tirul s-a răsturnat. Bulgarul venea cu viteză şi în curba asta mare de la Balota tirul s-a aplecat pe o parte, cred că şoferul a tras de volan, dar nu a putut să mai redreseze remorcile care au rupt parapeţii“, a declarat Dumitru Dincă, martor al accidentului.

Din cauza vitezei mari într-o curbă periculoasă, şoferul din Bulgaria a pierdut controlul asupra volanului şi numai parapetul a împiedicat restul convoiului să ajungă în râpa de pe marginea drumului.

„În apropiere de Balota, un tir înmatriculat în Bulgaria a lovit parapetul de siguranţă al străzii. În urma impactului, soţia şoferului din Bulgaria s-a lovit la cap şi a fost dusă la spital. Din primele cercetări, se pare că şoferul a circulat cu viteză mare şi nu a mai putut evita impactul“, a declarat Lică Gabriel, comisar la IPJ Mehedinţi.

La faţa locului a fost nevoie de intervenţia pompierilor care au acţionat cu apă şi spumă.

„Detaşamentul Drobeta Turnu Severin a intervenit cu o autospecială pentru asigurarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor şi îndepărtarea de pe carosabil a scurgerilor de motorină de la un autotren răsturnat pe DE 70, în punctul Balota. Autotrenul era încărcat cu bobine de sârmă, aparţinând unui operator economic din Bulgaria. Intervenţia s-a încheiat la ora 20.00“, a declarat căpitan Liviu Borugă de la ISU Drobeta.

Încărcătura tirului bulgăresc s-a împrăştiat prin pădure, bobinele de fibră optică ajungând la peste un kilometru distanţă de locul accidentului.

Circulaţia rutieră a mai fost blocată o dată, aproape de miezul nopţii, când o macara de mare tonaj a scos remorca tirului din râpă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS