22.5 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicătura de cunoaştere

Picătura de cunoaştere

Naziştii, primii care au conceput avionul antiradar

Inginerii nazişti au fost pe punctul de a construi un avion ultrarapid şi nedetectabil de radar. Această tehnologie este folosită în prezent pe bombardierele B-2 ale armatei americane.
Primul avion antiradar ar fi fost conceput de nazişti, cu 30 de ani înainte ca Statele Unite să dezvolte această tehnologie. În prezent, o echipă de ingineri a reconstruit avionul Horten Ho 2-29, conform planurilor şi cu materialul din acea vreme, care ar fi avut toate şansele să schimbe deznodământul celui de-al doilea război mondial dacă armata germană ar fi avut timp să înceapă producţia în serie a acestor avioane revoluţionare de vânătoare.
Construit şi testat în martie 1944, avionul ar fi fost mai rapid decât oricare altul din acea vreme, însă tehnologia antiradar nu era încă pusă la punct. Inginerii lui Hitler nu au construit decât trei prototipuri şi nu au fost în măsură să le producă la scară industrială înainte de sfârşitul războiului. Alcătuit în mare parte din lemn, avionul invizibil al naziştilor avea o viteză maximă de 970 km/h. Armele sale constau în două bombe de 500 de kilograme fiecare şi patru tunuri automate de 30 mm.
Conform lui Tom Dobrenz, un expert antiradar din cadrul Northrop Grumman, designul avionului favorit al lui Hitler prezintă avantaje majore chiar şi pentru radarele militare din zilele noastre. Echipa de ingineri germani care l-a proiectat deţinea, de asemenea, informaţii capitale pentru producerea unui avion de vânătoare care să se strecoare pe teritoriul inamic neobservat de radare. Aşadar, Horten Ho 2-29 a fost primul avion din lume proiectat să fie un „vânător“ invizibil de succes în lupta aeriană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU