16.7 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicătura de cunoaştere

Picătura de cunoaştere

Testele HIV pot salva vieţi

Experţii sugerează că efectuarea testelor de rutină pentru virusul HIV în cazul copiilor cu vârste peste 13 ani poate reduce riscul de transmitere a virusului şi poate salva numeroase vieţi. Membrii Colegiului Medicilor din Statele Unite susţin că identificarea timpurie a cazurilor de infecţie cu HIV ar putea preveni transmiterea virusului şi a bolii. Medicii americani au elaborat un ghid care să furnizeze medicilor informaţiile de care au nevoie. „Recomandăm tuturor doctorilor să adopte o politică de screening pentru HIV şi să-şi încurajeze pacienţii să se testeze, indiferent de factorii de risc la care sunt supuşi“, a declarat un reprezentant al Colegiului.

Potrivit ghidului, medicii ar trebui să propună aceste teste tuturor pacienţilor şi ar trebui să determine intervalele la care trebuie repetate. Pacienţii expuşi unui risc mai mare ar trebui să efectueze testul mai des decât cei supuşi unor riscuri medii. „Intenţia acestui ghid este de a stopa răspândirea necontrolată a infectării cu HIV“, a declarat directorul pentru calitatea programelor clinice din cadrul Colegiului, Vincenza Snow.

„Eu mi-aş sfătui pacienţii că este foarte important să-şi cunoască situaţia în ceea ce priveşte starea HIV pentru a nu infecta alte persoane. Testele pentru SIDA sunt foarte simple şi rapide şi pot fi efectuate în timpul controalelor de rutină“, a adăugat Snow.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS