22.5 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicatura de cunoastere

Picatura de cunoastere

Cine aduce barza?


Secole de-a rândul, când parintii aveau de-a face cu intrebarea: „Cine aduce copiii?“, cel mai frecvent raspuns era: „Barza“. Dar barza cine a adus-o?


Se pare ca aceasta legenda a aparut in urma obiceiului berzelor din Europa de a-si construi cuiburile primavara, pe acoperisuri, cosuri de casa sau in vârful stâlpilor. In timp, ele au inceput sa fie considerate un simbol al fertilitatii, dar si o „scapare“ pentru parintii care nu mai stiau ce raspunsuri sa le dea copiilor prea curiosi.


In secolul al XX-lea, sosirea bebelusilor a creat un adevarat „derbi“ al berzelor. Charles Vance Millar, din Toronto, Ontario, a murit in 1926, lasând posteritatii unul dintre cele mai amuzante testamente. Canadianul a fost mereu priceput la farse, multe dintre glumele sale având ca tema lacomia si invidia umana. Desi erau un numar destul de mare de „clauze“ inedite in testamentul sau, cea care a atras atentia se referea la femeia din Toronto care avea sa nasca cei mai multi copii in primii zece ani de la moartea lui. Coincidenta sau nu, in perioada 1926 – 1936, berzele au zburat foarte des deasupra orasului canadian, in ciuda faptului ca salariile erau foarte mici, iar majoritatea familiilor traiau sub nivelul mediu de economie. Nu se stie cât de mult a contribuit clauza din testamentul lui Millar la numarul mare de nou-nascuti; cert este insa ca, spre sfârsitul perioadei mentionate, miza era foarte mare.


Averea lui Millar includea 100.000 de actiuni la proiectul „Detroit Tunnel“, evaluate la doi dolari in momentul mortii sale. Insa, atunci când „visul“ a devenit realitate, actiunile ajunsesera la 750.000 de dolari. In cele din urma, aceasta „mostenire“ a fost impartita de patru femei care nascusera câte noua copii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS