16.8 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎn Bazinul Jiului predomină gheaţa la mal

În Bazinul Jiului predomină gheaţa la mal

Administraţia Bazinală de Apă Jiu a anuţat că în cea mai mare parte a bazinului din cauza temperaturilor scăzute fomaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, pod de gheaţă, năboi, zăpor) au fost în uşoară extindere şi intensificare în evoluţia lor producând creşteri artificiale de niveluri şi debite pe unele sectoare de râu.
În judeţul Dolj, pe afluenţi predomină gheaţa la mal şi podul de gheaţă la Scaieşti, Dragoia şi acumularea Fântânele.
Predomină  podul de gheaţă şi zăporul aglomerări de gheaţă în albie) pe Jiu şi afluenţi în bazinul superior. În bazinul mijlociu predomină gheaţa la mal şi curge naboi (zăpada îngheţată în albie) pe Gilort. Conform prognozei elaborate de Compartimentul  Prognoze Bazinale al A.B.A. Jiu, precum şi de INHGA–CNPH, în următorul interval nivelurile şi debitele vor fi în general staţionare şi în uşoară scădere.
Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la mal, naboi, pod de gheaţă, zăpor) ca urmare a temperaturilor negative prognozate vor fi în extindere şi intensificare pe râurile din nordul, centrul şi  sudul bazinului, în evoluţia lor putând produce creşteri artificiale de niveluri şi debite pe unele sectoare de râu.
Nivelurile şi debitele pe râul  Jiu au fost  în general în uşoară creştere în bazinul superior şi mijlociu şi staţionare şi în scădere în rest. Pe afluenţi şi celelalte râuri interioare nivelurile şi debitele au fost în general staţionare şi în creştere în bazinul superior şi staţionare şi în  scădere  în restul bazinului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS