5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbal (f) / Bogdan Burcea: Încercăm să ne apărăm reputația (VIDEO)

Handbal (f) / Bogdan Burcea: Încercăm să ne apărăm reputația (VIDEO)

Antrenorul formației feminine de handbal SCM Craiova, Bogdan Burcea, a afirmat la finalul întâlnirii de sâmbătă seară, din Polivalentă, cu Nykobing, câștigată cu 18-12, că a fost o victorie muncită. Burcea a fost impresionat de publicul din Bănie și speră să-l aibă în sală și la meciurile viitoare.

„În ciuda rezultatului eu zic că a fost un meci disputat. Echipele daneze și în general echipele nordice sunt educate să lupte până în ultimul minut. E un lucru pe care încercăm să-l facem și noi, încercăm să ne apărăm reputația, statutul pe care l-am câștigat până în acest moment. Eu cred că am reușit în mare parte să mulțumim acest public minunat, care ne-a îmbrățișat și sper să nu ne mai dea drumul, indiferent de meciurile care vor urma. În mod sigur nu suntem niște roboți și poate că rezultatele vor fi mai nefaste. Noi ne prezentăm la meci cu o singură dorință, să umplem această sală cu suporteri, să mulțumim oltenii noștri și să apărăm cu demnitate handbalul românesc în această competiție. Nu eu am făcut o minune în seara asta, ci fetele, cu apărarea lor, faza întâi a apărării, portarul nostru excepțional, Dzhukeva, pe care o felicit. Ne-au lipsit Zamfir, Țicu, Costa, ne gândim cum să le ajutăm să se recupereze mai repede. Principala mea grijă o reprezintă jucătoarele apte, care pot evolua și pot performa, pentru că asta ne dorim“, a declarat Borgdan Burcea.

 

„Nu ne vom da la o parte din fața niciunei echipe“

 

Strategul SCM-ului a mai spus că nu știe ce este teama în sport și a asigurat fanii că echipa sa va lupta să obțină maximum posibil atât pe plan intern, cât și în Cupa EHF.

„Nu este o presiune în plus faptul că suntem deținătorii trofeului. În mod sigur ne-a adus un plus de respect din partea tuturor adversarilor, atât în campionat, cât și pe plan european. Ceea ce am realizat noi a motivat totodată alte cluburi să ridice fruntea, să investească mult mai mult. Pentru mine e important că am reușit accederea în aceste grupe și de aici înainte poate că reedităm performanța de anul trecut. Nu ne vom da la o parte din fața niciunei echipe. Încercăm să facem față pe ambele fronturi, și în EHF, dar și în Liga Florilor. Valoarea noastră este de podiumul Ligii Florilor și asta ne dorim“, a încheiat Bogdan Burcea.

Citește și: Craiova a pornit ca din tun în Cupa EHF. Dzhukeva și Curmenţ au făcut minuni în poartă (galerie foto)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS