15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbal (f) / Craiova a pornit ca din tun în Cupa EHF. Dzhukeva și Curmenţ au făcut minuni în poartă (GALERIE FOTO)

Handbal (f) / Craiova a pornit ca din tun în Cupa EHF. Dzhukeva și Curmenţ au făcut minuni în poartă (GALERIE FOTO)

Cu o echipă mult schimbată față de 2018 și cu două piese importante scoase din lot de accidentări, în speță Cristina Zamfir și Ana Maria Țicu, SCM Craiova nu mai era văzută ca o favorită a grupei D în noua ediție a Cupei EHF, cu toate că era deținătoarea trofeului. Conduse excelent de la margine de Bogdan Burcea și încurajate de peste 4000 de spectatori care au umplut Sala Polivalentă, oltencele au reușit să-i contrazică pe sceptici într-o manieră proprie chiar de la primul meci al grupei D. Handbalistele de la SCM au oferit un joc consistent, în special în faza de apărare, și au bifat o victorie categorică sâmbătă seară, scor 18-12 (9-6), în fața danezelor de la Nykobing Falster Handbold, una dintre favoritele grupei. De remarcat evoluția celor doi portari ai grupării din Bănie, Dzhukeva și Curmenţ.

SCM Craiova: Dzhukeva, Curmenţ –  Ianăşi 4, Trifunovic 2, Şelaru, Ion, Tănăsie 2, Nikolic, Seric 4, Gjeorgjievska, Colac, Tătar 2, Fachinello 2, Vizitiu 2, Costa.

Nykobing: Hauge, Greve – Nielsen, E. Westberg 3, Sunami, Jakobsen, Lagerquist 1, Ikehara 2, Pedersen 3, Olsen, Wallen, Housheer 1, Kristiansen 2.

Statistica meciului: eficiența aruncărilor: 53% – 30%, eficiența atacurilor: 47% – 28%, totalul aruncărilor: 37-42, aruncări de la 7 metri: 1-4, goluri din aruncări de la 7 metri: 0-2, totalul ratărilor: 19-30, faulturi tehnice: 1-1, 2 minute de suspendare: 4-1, avertismente: 3-4.

Au arbitrat: Milan Hajek, Karel Macho (Cehia).

Delegat: Gergely Vattay (Ungaria).

Celălalt meci al grupei D, HC Podravka Vegeta (Croația) – Super Amara Bera Bera (Spania), se va disputa duminică, de la ora 19.15.

În etapa a doua, SCM Craiova va evolua în Spania, împotriva echipei Super Amara Bera Bera, meciul fiind programat pe 12 ianuarie, de la ora 19.00, în timp ce disputa Nykobing – Podravka este programată pe 13 ianuarie, de la ora 19.00.

Pentru galerie foto, click aici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS