8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportScuturați-le plasa de multe ori!

Scuturați-le plasa de multe ori!

După ce a dat de pământ cu Iașiul, Craiova este obligată să câștige și cu moldovenii de la Botoșani (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Universitatea Craiova întâlnește astăzi, de la ora 20.30, pe stadionul „Ion Oblemenco“, pe FC Botoșani, meciul contând pentru prima manșă a semifinalelor Cupei României. Victoria este singura variantă acceptată de întreaga suflare alb-albastră pentru acest duel cu moldovenii și pare la îndemâna elevilor lui Devis Mangia, care au de partea lor valoarea, ierarhia vorbind de la sine, și, cel mai important, un stadion cu un public minunat, care cu siguranță va crea o atmosferă de vis, așa cum a făcut-o de atâtea ori până acum. Foarte importantă este și diferența pe care o vor afișa la finalul întâlnirii cele două tabele din noul „templu“, pentru că urmează meciul retur pe 9 mai, iar un succes concludent ar face misiunea de la Botoșani mai simplă și ar asigura în mare măsură prezența în finala competiției.

Mangia e precaut

Cu toate că „prognoza“ meciului este favorabilă Științei, strategul Universității Craiova, Devis Mangia, se așteaptă la o partidă dificilă și la o replică bună a Botoșaniului, justificându-se cu meciurile foarte disputate în campionatul regulat, turul fiind câștigat la Severin de Universitatea cu 1-0, iar returul de gruparea moldavă, cu același scor.
„Va fi o confruntare foarte dificilă, care se va desfășura pe parcursul a 180 de minute plus prelungirile de rigoare, pe care dorim să o câștigăm. Știm că va fi greu, pentru că ne amintim de cele două meciuri din campionatul regulat, de la Severin și Botoșani. Nu trebuie să ne gândim la ce rezultat ar fi bun mâine seară (astăzi – n.r.), pentru că oricum returul va fi dificil. Avem exemplele cele mai bune din cupele europene, care ne-au demonstrat că indiferent de scorul primei manșe, returul este dificil. Trebuie să conștientizăm valoarea adversarului, atât din punct de vedere al echipei, cât și individual, pentru că au câțiva jucători buni, cum ar fi Moruțan, Golofca, Golubovic, Roman, precum și atacantul pe care l-au adus acum. Trebuie să pregătim cu atenție acest meci și să ținem cont că există 180 de minute de joc. Nu știu ce strategie vor aborda ei aici, dacă vor juca defensiv sau nu. Respect ceea ce fac colegii mei și nu comentez ce fac alți antrenori. Noi, știți foarte bine, indiferent că jucăm acasă sau în deplasare, încercăm la fiecare meci să jucăm la victorie“, a spus Devis Mangia, comentând și spusele celor care susțin că Universitatea nu are voie să rateze Cupa în acest sezon: „Avem experiența anului trecut (când echipa a fost eliminată în semifinale de FC Voluntari – n.r.) și trebuie să vorbim mai puțin și să jucăm mai mult. Noi ne vom strădui să facem lucrurile cât mai bine pe teren și să ajungem în finală. Poate că din afară pare simplu să câștigăm, dar din punctul meu de vedere nu este chiar așa“.

Revine Băluță, dar sunt probleme de lot

Antrenorul italian a mai spus că nu este o presiune suplimentară pentru alb-albaștri în privința câștigării Cupei, ci o plăcere, și a punctat că nu este neglijată nici Liga I, pentru că obiectivul este clasarea pe podium.
„Nu este o presiune pe noi, pentru că este o plăcere să avem posibilitatea să luptăm pentru trofeul acestei competiții. Obiectivul nostru nu este legat doar de Cupa României, ci și de campionat. Vrem să terminăm pe podium! Că terminăm cursa pe primul loc, pe doi sau pe trei vom vedea, dar important este să încheiem pe podium. Trebuie să luăm în calcul că poziția a treia oferă posibilitatea de a evolua în cupele europene. Voi (jurnaliștii – n.r.) știți mai bine decât mine istoria acestui club și știți că echipa nu a mai terminat de mult timp pe locul trei. Este important să începem să creștem, iar acesta ar putea fi primul pas. Cupa este o altă țintă, este foarte importantă, ca să fie clar, dar, repet, nu există o presiune“, a declarat Devis Mangia.
Pentru jocul de astăzi, cu Botoșani, va fi inclus și căpitanul Alex Băluță, pedepsit de Mangia în etapa din campionat, cu Iași, pentru declarația făcută după înfrângerea cu FCSB. În schimb, tehnicianul Craiovei are mai mulți indisponibili, dar nu a dorit să-i divulge.
„Băluță a revenit în lot, iar mâine (astăzi – n.r.) vom decide dacă va fi titular sau nu. Alex s-a antrenat bine în aceste zile, la fel ca și colegii săi, nimic mai mult. Avem câteva probleme de ordin medical în lot, dar nu vreau să spun care sunt jucătorii indisponibili. Vom decide mâine (astăzi – n.r.) jucătorii care vor face parte din lot. Cei care vor absenta, 90% dintre ei o vor face din cauza problemelor medicale“.

Dimitrov: 3-0 ar fi un rezultat bun!

„Vocea vestiarului“ Craiovei la conferința de presă pentru meciul cu FC Botoșani a fost bulgarul Radoslav Dimitrov, fostul jucător al moldovenilor. Acesta a afirmat că el și colegii săi se simt mult mai puternici atunci când joacă în fața propriilor spectatori și că doar o victorie cu 3-0 l-ar mulțumi, deși este convins că moldovenii vor veni să scoată un rezultat cât mai bun, ca să tranșeze calificarea la Botoșani.
„Ne așteaptă un meci foarte greu și important, iar noi sperăm să obținem un rezultat bun, să marcăm și să nu primim gol, ca să mergem în retur cu un moral foarte bun. Botoșani este o echipă foarte bună, a fost la un pas de play-off și o să ne fie foarte greu cu ea. Sper că o să fim mai buni și o să-i învingem. Cred că Botoșaniul va veni să se apere, ca să aibă șanse mai mari în retur. Pentru mine, o victorie a noastră fără să primim gol e foarte bună. 3-0 ar fi un rezultat bun. În cariera mea nu am câștigat nici un trofeu și ar fi ceva important să luăm Cupa. Când vine atâta lume la stadion, și noi ne simțim mai puternici. Fiecare meci jucat aici este foarte frumos, pentru că vine multă lume la stadion și se creează o atmosferă frumoasă. Sistemul folosit mă ajută foarte mult să urc mai mult în atac și de aceea am și înscris două goluri până acum“, a declarat Dimitrov.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS