6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportGardoș și Santos, buni de luptă

Gardoș și Santos, buni de luptă

Conducerea Universității Craiova le-a descrețit frunțile suporterilor din Bănie în ultima zi de „mercato“, transferând doi jucători importanți, de națională, pe Florin Gardoș și Andre Santos. Joi a venit rândul să-i prezinte oficial și să se fălească cu ei, fiind convinsă că prin aducerea lor visul oltenilor de a o vedea pe Știința campioană din nou poate deveni realitate într-o mare măsură.

Sunt în fața dumneavoastră noile achiziții, cu care atacăm play-off-ul și chiar sfertul de finală al Cupei României contra lui Dinamo. Am reușit să aducem un jucător din Premier League, pe Florin Gardoș, pe care îl repatriem. Prin Universitatea sunt sigur că va reveni în echipa națională. Un alt jucător cu un Curriculum Vitae destul de consistent, cu două prezențe în naționala Portugaliei, actuala campioană a Europei, este Andre Santos. Universitatea Craiova a devenit un club respectat, iar poziția unor jucători foarte importanți și de mare valoare este într-o continuă schimbare, își doresc să joace la noi. Am făcut tot ce a fost posibil omenește ca să reprezentăm, într-adevăr, o forță. Știu că sute de mii de oameni așteaptă ca Universitatea să cucerească titlul și, de ce nu, și Cupa, și suntem conectați integral la visul ăsta“, a subliniat președintele Marcel Popescu.

 

„Sunt multe obiective care se pot atinge“

 

Florin Gardoș a explicat cum a ajuns la Craiova și cine l-a îndrumat spre Bănie.

Am ales să vin la Craiova pentru că aici am fost foarte dorit. Gabi Balint a avut și el un cuvânt de spus în tratativele cu Craiova. Avem un prieten și un colaborator comun, Mihai Neguț. Eu i-am spus că vreau la Craiova, Neguț a vorbit cu Balint, iar acesta cu cei de la Craiova. Când am început să negociem, vinerea trecută, mi-a plăcut că totul a mers foarte rapid, transparent, oamenii mi s-au părut foarte profesioniști. Impresia pe care mi-am făcut-o în cele două zile de când sunt aici este foarte bună. Am rămas plăcut surprins de ce se întâmplă la Craiova. Unul dintre motivele pentru care am ales să mă întorc în țară a fost echipa națională și sper să joc împotriva Suediei. Am avut și alte variante, dar erau foarte departe de casă. Vreau să lămuresc o problemă: nu am vorbit cu nimeni de la FCSB, nici în vară, nici acum! În iarna aceasta, singurul om cu care am vorbit, și pe calea asta vreau să-i mulțumesc, este Gică Hagi. Am luat în considerare și varianta Viitorul, dar am ales Craiova“, a declarat Gardoș, al cărui salariu este suportat atât de clubul de care aparține, Southampton, cât și de Universitatea.

Internaționalul român a declarat că își dorește rezultate notabile în tricoul alb-albastru și a punctat că ia în calcule să continue aici și din vară.

Le mulțumesc suporterilor pentru primirea făcută. Mă bucur că Gică Popescu urmărește această conferință, a fost pentru mine un exemplu tot timpul, ca și alți jucători din generația dânsului. Aceeași promisiune de i-o fac lui, le-o fac și suporterilor și colegilor: voi face tot ce îmi stă în putere să-mi ajut echipa! Titlul ar fi ceva extraordinar, dar o clasare în primele trei locuri nu avem voie să o ratăm. Cucerirea Cupei ar fi, de asemenea, ceva extraordinar. Sunt multe obiective care se pot atinge. Până pe 30 iunie mai am contract cu Southampton, apoi devin jucător liber. Iau în calcul să rămân la Craiova dacă lucrurile vor decurge bine și vom juca în cupele europene. Nu am nici o clauză cu Craiova în acest sens, dar am o înțelegere cu Mihai Rotaru“, a punctat fundașul de 29 de ani.

Gardoș a menționat că este pregătit din punct de vedere fizic și ar putea bifa minute contra Timișoarei dacă Devis Mangia va apela la el:

De un an și jumătate nu am avut nici un fel de problemă medicală, am făcut cantonamentul de vară cu Southampton, am jucat în câteva meciuri amicale, în rest m-am antrenat normal, dar mi-e greu să văd la ce nivel sunt“.

 

„Am venit la Craiova ca să câștig trofee“

 

La rândul său, mijlocașul portughez Andre Santos a spus că îi place la Craiova și că vrea să câștige trofee în tricoul Universității.

Prima impresie despre Craiova este bună. Am văzut că Universitatea are un staff foarte bun, cu o organizare foarte bună, un stadion mare și mulți suporteri. Când a apărut oferta de la Craiova, m-am interesat și am văzut că Universitatea a câștigat în trecut titluri de campioană. Am vorbit și cu Marcel Popescu, care mi-a mai spus că în urmă cu mulți ani Craiova a jucat cu Benfica, în Cupa UEFA. Am venit la Craiova ca să câștig trofee! Am un prieten bun la Dinamo, pe Diego Salomao, am jucat împreună la două echipe, la Sporting Lisabona și Deportivo La Coruna. Și el mi-a vorbit frumos de Craiova. Pe Tiago Ferreira nu-l cunoșteam, este mult mai tânăr, dar am un prieten care mi-a dat numărul lui și când am vorbit la telefon mi-a spus că este foarte bine la Craiova“, spus Santos.

Andre Santos a explicat și ce s-a întâmplat cu cariera lui, pentru că la 22-23 de ani făcea furori la Sporting, apoi a ajuns să joace în liga secundă, la Arouca.

Anul ăsta am jucat în liga a doua, la Arouca, dar când m-am dus la echipa aceasta era în prima divizie. Am jucat cu Arouca în Liga Europa în sezonul trecut, împotriva olandezilor de la Heracles și a grecilor de la Olympiakos. Uneori se întâmplă ca echipele bune să retrogradeze și asta s-a întâmplat cu Arouca. Când a picat în liga secundă, m-am dus la conducători și le-am zis că vreau să plec, să joc la o echipă importantă, dar președintele nu m-a lăsat și astfel am evoluat în liga secundă, fiind sub contract“, a încheiat fotbalistul lusitan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS