22.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Alex Băluță: Vreau să am în palmares măcar un trofeu cu Universitatea

Fotbal / Alex Băluță: Vreau să am în palmares măcar un trofeu cu Universitatea

Căpitanul Universității Craiova, Alex Băluță, a acordat un interviu pentru site-ul oficial al clubului din Bănie, în care i-a liniștit pe fani în privința accidentării suferite în meciul cu Lechia Gdansk, a vorbit despre perioada de pregătire din Antalya și și-a expus dorințele pentru partea a doua a sezonului.

Încet-încet pregătirea din Antalya se apropie de final. Cum a fost până acum?
Ne-a fost destul de greu, dar am reușit să acumulăm mult și suntem pregătiți atât fizic, cât și mental pentru partea a doua a campionatului și trebuie să mai învățăm câte ceva în zilele care ne-au mai rămas și din ultimul amical pe care îl vom disputa joi.

Până acum ați susținut deja două partide de verificare. Care ar fi concluzia ta?
Important este că am reușit în anumite faze ale meciurilor să punem în practică ce am pregătit la antrenamente, și cred că ne-au ieșit destul de bine, dar mai avem de lucrat și sunt sigur că în campionat vom arăta bine.

Cât de gravă este accidentarea ta suferită în meciul cu Lechia Gdansk?
M-am speriat foarte rău pe moment, am simțit când adversarul m-a călcat de la spate pe tendon. E o zonă sensibilă și m-a durut foarte rău pe moment, nu am mai putut să continuu, dar eu zic că o să fie bine și voi intra în program normal de mâine.

La ultimul meci din 2017 au fost 27.000 de suporteri. Ce simți când toți suporterii cântă la final împreună cu voi?
A fost extraordinar acel meci cu CFR Cluj, o atmosferă de nedescris. Îmi doream foarte mult să înscriu, pentru că nu o mai făcusem pe noul stadion și s-a întâmplat exact când trebuia. La final, să cânți alături de suporterii craioveni, e ceva ce orice fotbalist își dorește.

 

„Îmi doresc să înscriu cât mai mult, să reușesc goluri importante “

 

Ai fost unul dintre principalii marcatori ai echipei. Câte goluri crezi că o să reușești în partea secundă?
Îmi doresc să înscriu cât mai mult, să reușesc goluri importante. E mult mai important însă ca echipa să câștige și să mă ajute și pe mine să o fac, pentru că numai cu ajutorul colegilor am reușit să înscriu până acum. Îmi doresc să terminăm cât mai sus în clasament.

Urmează partidele oficiale, te simți pregătit ca împreună cu colegii să aduceți anul acesta un trofeu la Craiova?
Din moment ce am rămas aici, alături de echipă, da. Am ales cu inima, nu am vrut să plec, pentru că vreau să realizăm și noi ceva, să am și eu în palmares măcar un trofeu cu Universitatea. Sunt pregătit și cred că și ceilalți băieți sunt. Cred că la finalul campionatului ne vom bucura foarte mult.

 

Vrea la națională contra Suediei

 

2017 a însemnat pentru tine convocarea la echipa națională. Începe 2018 cu o prezență sub tricolor, chiar la Craiova, contra Suediei?
Îmi doresc foarte mult acest lucru, dar mai sunt câteva meciuri în campionat până atunci. Totul depinde de mine. Trebuie să joc cât mai bine și atunci când voi fi convocat să demonstrez că merit să îmbrac tricoul naționalei. Sunt sigur că stadionul va fi plin cu Suedia, nu trebuie să ne facem griji din punctul acesta de vedere.

Sunt emoțiile mai mari la un astfel de meci?
Nu știu dacă vor fi, pentru că meciul se va juca la Craiova și sunt obișnuit cu stadionul plin.

Ce faci înaintea unui meci?
Mă concentrez asupra ceea ce am de făcut, nu am anumite superstiții. Doar când intru în vestiar fac un stretching înainte de meci, ascult muzică și asta mă relaxează. Când intru pe teren las toate gândurile în afara stadionului și sunt cu concentrat doar la jocul respectiv.

Dar după meci?
După nu mai am putere să fac nimic, sunt foarte obosit, adorm foarte târziu, pentru că adrenalina este încă prezentă. Nu fac altceva decât să încerc să mă odihnesc.

Ce pasiuni are căpitanul Craiovei? Care este mâncarea favorită, filmul și melodia preferată?
Îmi place să-mi cumpăr haine și să mă joc pe Playstation. Îmi plac foarte mult pastele, ascult mereu Luis Fonsi cu Despacito, iar filmul care mi-a plăcut cel mai mult este Lupul de pe Wall Street.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS