17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAnghel Iordănescu i-a întors spatele lui Ivan

Anghel Iordănescu i-a întors spatele lui Ivan

Andrei Ivan a marcat şi afăcut tumbe degeaba, că selecţionerul Anghel Iordănescu l-a lăsat acasă (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Andrei Ivan a marcat şi afăcut tumbe degeaba, că selecţionerul Anghel Iordănescu l-a lăsat acasă (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Selecționerul României, Anghel Iordănescu, a anunțat marți seară lotul pe care se va baza la Campionatul European din Franța (10 iunie – 10 iulie), dar și-a atras antipatia multora pentru decizia de a-i lăsa la „vatră“ pe Alin Toşca, Adrian Ropotan, Alexandru Maxim, Ioan Hora, dar în special pe Andrei Ivan, unul dintre cei mai talentați și promițători tineri din Liga I.
Decizia „Generalului“ a fost contestată vehement de conducerea CS Universitatea Craiova, managerul general Felix Grigore afirmând că este posibil ca pe viitor gruparea alb-albastră să nu-și mai lase jucătorii la trialuri, cum s-a întâmplat iarna trecută, atunci când Steaua nu și-a lăsat jucătorii în Antalya.
„Noi am dat la lot trei oameni la turneul din iarnă, iar acum nu avem nici un jucător la lot. Făcusem o solicitare la FRF ca Andrei să fie lăsat la Craiova pentru ultimele etape de campionat, dacă nu e nevoie de el la națională. N-a jucat însă deloc, iar acum a fost chemat de la Craiova doar ca să i se comunice într-un minut că nu merge la turneul final“, a declarat managerul CSU, Felix Grigore, la sport.ro, imediat după aflarea veștii.
Între timp, conducătorul grupării din Bănie s-a mai calmat și a declarat, pentru GdS, că Ivan trebuie să treacă rapid peste această situație și să se pregătească bine, pentru a prinde lotul pentru Campionatul Mondial din 2018.
„Am discutat cu Andrei. Imediat după aflarea veștii era debusolat și l-am îmbărbătat. E clar că nu putem fi de acord cu decizia selecționerului, noi credem că Andrei este printre cei mai buni jucători din Liga I și cu siguranță trebuia să fie prezent în Franța. Asta este, nu avem ce face acum. I-am spus și lui că acest eșec trebuie să-l întărească, să-l determine să se pregătească și mai bine, ca să marcheze cât mai multe goluri, pentru că urmează Campionatul Mondial și are șanse mari să meargă în Rusia“, a declarat Felix Grigore, pentru GdS.

„Sunt foarte supărat“

La rândul său, Andrei Ivan a admis că este dezamăgit profund din pricina rămânerii acasă și a punctat că în prezent nu vrea să mai audă de Euro și de echipa națională.
„Sunt foarte supărat, vă dați seama. Domnul Iordănescu mi-a spus că nu am experiență. Am 19 ani, de unde să am experiență. Nu mă așteptam să rămân acasă, mai ales că evoluțiile mele de la națională l-au mulțumit pe selecționer, dacă vă aduceți aminte. Nu vreau să comentez prea mult, dar sunt mâhnit. Consider că meritam să fiu în lotul de 23 pentru Franța. O să mă pregătesc pentru Mondialul din 2018 și voi vedea ce va fi“, a declarat Andrei Ivan, pentru GdS.
FRF s-a oferit să asigure șederea în Franța, pe durata întregului turneu final, celor cinci jucători de care s-a debarasat Anghel Iordănescu, dar Andrei Ivan a refuzat ferm „oferta“: „Cum să merg în Franța, ca spectator? M-aș umili. Nu merg în nici o Franța, nici la televizor nu știu dacă mă uit. Acum am nevoie de relaxare și o să merg la bunici în vizită“.

„Nu-mi vine să mă mai uit acum la Euro“

Nici tatăl lui Andrei Ivan, Daniel, nu este deloc împăcat cu decizia lui Anghel Iordănescu, considerând că în lotul pentru Euro alți jucători, precum Chiricheș, Sânmărtean, Raț sau Chipciu nu aveau ce căuta, insinuând că a mers pe simpatii când și-a stabilit echipa pentru Franța.
„Este o dezamăgire totală, dar nu putem face nimic. Noi presimțeam că nu va fi oprit încă de acum două săptămâni, am avut multe semnale venite dinspre București. Mă deranjează și faptul că Iordănescu l-a chemat pe Andrei de la Craiova ca să stea de vorbă cu el doar un minut, cât i-a transmis că nu este oprit în lot. I-a spus așa: «Trebuie să lăsăm acasă cinci băieți și nu pot să te iau». L-a pus degeaba pe drumuri… Nu putea să-i dea un mesaj pe telefon și să-i spună, să nu mai facă atâtea sute de kilometri? Nici nu-mi vine să mă mai uit acum la Euro. O să fie vai și amar cu România la Euro, o să vedeți. Iordănescu vine cu coada între picioare, vă spun eu! L-a luat pe Chiricheș, care a gafat la trei goluri cu Ucraina… Nu are ce să mai caute la națională Chiricheș, Sânmărtean, Raț, Chipciu. Sunt slabi de tot“, a declarat Daniel Ivan, pentru GdS.
„L-am îmbărbătat pe Andrei, o să mergem în vacanță undeva și cred că o să-și revină rapid. Acum e afectat, îi venea să plângă aseară (marți – n.r.). Noi suntem lângă el, cei de la club la fel, suporterii i-au transmis încurajări, deci va merge înainte, nu va claca“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS