12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEmil Săndoi pune presiune pe CSU

Emil Săndoi pune presiune pe CSU

Săndoi crede că Mogoşanu are tot ce-i trebuie ca să termine campionatul pe locul şapte (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Săndoi crede că Mogoşanu are tot ce-i trebuie ca să termine campionatul pe locul şapte (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Pentru Emil Săndoi, ziua de 1 martie nu înseamnă doar începutul primăverii, ci și o aniversare. Fostul mare fotbalist al Craiovei a împlinit ieri 51 de ani, iar familia i-a oferit în dar o vacanță în Italia.
„Sunt pe la Roma, în vacanță, un cadou primit din partea familiei. Au profitat că sunt liber acum și au zis să stăm toată săptămâna pe aici și să vizităm cât mai multe obiective. Și eu, la rândul meu, le-am făcut lor un cadou, așa, ca de mărțișor. Primăvara asta mi-a adus un an în plus, dar nu vreau să mă gândesc la asta. De la o anumită vârstă nu trebuie să mai ținem socoteala anilor care trec“, a declarat Emil Săndoi, pentru GdS.

„Locul șapte le este la îndemână“

Fostul antrenor principal al CS Universitatea Craiova a vorbit și despre fotbal, făcând calcule pentru play-out.
„Am urmărit echipa, dar recunosc că nu am văzut toate meciurile cap-coadă. A avut iarăși ghinion în ultimele partide, dar nu vreau să intru în amănunte. În play-out ar trebui să fie un parcurs bun. Majoritatea punctelor făcute, echipa le-a realizat cu formațiile din partea a doua a clasamentului. Din 31 de puncte câte avem în campionatul regulat, doar șapte au fost luate cu echipele din play-off, dacă analizați atent. Cred că ar trebui să-și propună să termine pe locul șapte, pentru că le este la îndemână“, a spus Emil Săndoi.
Întrebat ce sfaturi i-ar da cuplului de tehnicieni Daniel Mogoșanu – Victor Naicu pentru a gestiona mai bine momentele-cheie, Emil Săndoi a răspuns ferm: „Nu-mi place să dau sfaturi. Dacă cineva are nevoie de sfaturile mele, poate să-mi telefoneze și să mă întrebe, altfel nu fac comentarii, nu e genul meu. Toate echipele au făcut și transferuri, au reușit rezultate bune în ultima perioadă, cum e cazul Voluntariului, viitoarea noastră adversară. În viața fiecărei echipe apar momente bune și mai puțin bune pe parcursul unui campionat și contează mult cum știi să le gestionezi. Aceste fluctuații trebuiesc înțelese și prevăzute“.

Are așteptări mari de la Ivan

După ce Nae Tilihoi a punctat că Andrei Ivan nu a avut randamentul așteptat în 2016, și Emil Săndoi a recunoscut că tânărul atacant nu traversează o perioadă prea bună și a admis că poate a fost supraevaluat.
„Eu am lucrat foarte mult cu jucătorii tineri și am spus că trebuie să fim foarte atenți cum le temperăm elanul pe care îl au, pentru că fluctuațiile pot să fie mari la ei. Acum, cam același lucru s-a întâmplat și cu Andrei Ivan. Din momentul în care a început să joace titular, a avut evoluții remarcabile o perioadă, iar după aceea a intrat într-o scădere de randament. Îmi pare rău că trebuie să o spun, dar asta este realitatea. Dacă îmi aduc aminte, a ratat niște ocazii mari în momente-cheie când eram la echipă. Fac referire la meciul cu Steaua, apoi cel de la Iași, jocul de acasă cu Voluntari. Aproape în toate a ratat ocazii de singur cu portarul. Era normal să apară și un regres în evoluția lui. Probabil că am greșit cu toții, catalogându-l drept cea mai mare speranță sau transferându-l pe la Barcelona. Se poate spune că este vorba despre o supraevaluare. Asta poate să marcheze un tânăr jucător și să-l aducă într-un regres evident. Are calități foarte bune, dar trebuie să se implice mai mult decât a făcut-o în ultimele meciuri“, a încheiat Emil Săndoi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS