29.3 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschet, jucării și multă bucurie

Baschet, jucării și multă bucurie

La revenirea în Bănie, Travis Bureau (la minge) i-a încântat din nou pe suporteri (Foto: Claudiu Tudor)
La revenirea în Bănie, Travis Bureau (la minge) i-a încântat din nou pe suporteri (Foto: Claudiu Tudor)

Ultimul meci din 2015 pe teren propriu al baschetbaliștilor de la SCM-U Craiova le-a adus jucătorilor antrenați de Oliver Popovic a opta victorie stagională, iar suporterii prezenți în număr mare la Sala Polivalentă au avut parte de multe momente de bucurie. Bucuroși vor fi și copiii la care vor ajunge sutele pe jucării de pluș, aruncate de fani pe parchet la începutul meciului cu BC Timișoara.

Revenirea lui Travis Bureau la SCM-U Craiova a adus sâmbătă, la Sala Polivalentă, un număr foarte mare de spectatori. Majoritatea, mai ales copiii, s-au transformat în ajutoarele lui Moș Crăciun și au adus jucării de pluș, pe care înainte de debutul meciului cu BC Timișoara le-au aruncat pe parchet. Sutele de ursuleți, păpuși și alte animăluțe din pluș vor ajunge la copiii defavorizați.
Revenind la meci, SCM-U Craiova a obținut o victorie scontată, cu scorul de 96-75 (32-19, 22-12, 24-23, 18-21). Cu un moral bun după succesul surprinzător din runda precendentă, cu Oradea, bănățenii, care au doar două victorii în actualul sezon, au fost dominați la Craiova. Gazdele au „tranșat“ partida încă din prima repriză. La pauza mare a fost 54-31 pentru Cătălin Burlacu și colegii săi, elevii lui Milorad Perovic reușind doar să reducă puțin din ecart până la final.

Bureau promite și mai mult spectacol

Travis Bureau a fost primit cu aplauze încă de când a ieșit la încălzire. Jucătorul american a evoluat 23 de minute, timp în care a reușit șapte puncte și 13 recuperări.
Cel poreclit Mister „Slam Dunk“ nu a putut să se abțină să finalizeze prin procedeul său favorit, slam dunk, iar la finalul partidei a promis că în scurt timp va ajuta și mai mult echipa sa.  „Este o binecuvântare că la revenirea mea la Craiova am obținut victoria. Într-o săptămână-două voi fi mult mai în formă. Craiova are acum o echipă frumoasă. Nici un coleg nu este egoist, joacă pentru echipă și prevăd că se vor întâmpla lucruri bune. Pe Johnson îl știu cum joacă de când evoluam în întrecerea între colegii în America. Atunci când îmi voi reveni sută la sută, vom face și mai mult spectacol în teren“.

Johnson: A fost un meci perfect

Dacă Bureau a fost principalul recuperator al echipei oltene, căpitanul Cătălin Burlacu a marcat cele mai multe puncte, 17, în timp ce Milivoje Bozovic a reușit un double-double, cu 15 puncte și 11 recuperări. Bozo Djurasovic a înscris 13 puncte, la fel ca americanul Aaron Johnson. Acesta din urmă a declarat că a fost un meci perfect: „Ne simțim bine în teren, toți jucătorii trecuți pe foaia de meci au evoluat, majoritatea au marcat. A fost un meci perfect! Cred că Bureau va reuși de acum încolo o grămadă de slam-dunk-uri“.
Radenko Pilcevic a marcat și el 12 puncte, Micic – 9, Bogdan Popescu – 4, Ciotlăuș, Damian, Negoițescu – fiecare câte 2, în timp ce Stănescu a fost singurul baschetbalist craiovean care nu a înscris.

Damian: Puteți să mă numiți copilul Craiovei

Tinerii Andrei Damian și Marius Ciotlăuș sunt de câțiva ani la SCM-U Craiova, dar nu au prins prea multe minute la echipa mare. Ei sunt titulari la echipa „satelit“ din Liga I. În partida cu BC Timișoara, pentru că scorul i-a permis, antrenorul Oliver Popovic l-a ținut în teren aproape opt minute pe Andrei Damian. „Trebuie să trag mai mult la antrenamente și, cine știe, poate antrenorul îmi va acorda mai multe minute. Mă bucur că i-am răsplătit pe fani cu o victorie la 21 de puncte diferență. Lumea a venit în număr mare, cred că acest lucru s-a datorat și revenirii lui Travis“, a spus Damian, care de câte ori intră în teren este aplaudat de public. „Puteți să mă numiți copilul Craiovei. Sunt aici de patru ani și poate în sezonul viitor o să rămân tot aici“, a completat Damian.

Tabela, „pe invers“

În meciul de sâmbătă a existat și un aspect mai puțin plăcut. Cei care se ocupă de tabela de marcaj la meciurile de baschet s-au încurcat și au trecut, din motive neștiute, echipa din Timișoara ca fiind gazdă, spre nemulțumirea spectactorilor, dar și a antrenorilor, care din instict se uitau în partea de tabelă cu care erau obișnuiți, iar afișajul greșit îi inducea în eroare.
SCM-U Craiova a ajuns la a opta victorie din acest campionat al Ligii Naționale, cu una mai puțin decât echipele aflate în fruntea clasamentului. Mâine, formația craioveană va disputa un meci restant, cu Energia Târgu Jiu, în deplasare, de la ora 18.00. Gorjenii au pierdut surprinzător, sâmbătă, partida cu „lanterna roșie“ Gaz Metan Mediaș, ardelenii impunându-se pe teren propriu cu scorul de 82-71.
În ultimul meci oficial din acest an, SCM-U Craiova va juca tot în deplasare, cu Steaua CSM București, pe 29 decembrie.

Galerie foto realizată de Claudiu Tudor:

DSC_0047

DSC_0052

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS