30.6 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportCSU, taxată de neatenţie

CSU, taxată de neatenţie

Andrei Ivan (la minge) a fost cel mai bun jucător al Craiovei în partida cu FC Botoşani (Foto: csuc.ro)
Andrei Ivan (la minge) a fost cel mai bun jucător al Craiovei în partida cu FC Botoşani (Foto: csuc.ro)

FC Botoșani – CSU Craiova 3-2

Au marcat: Hadnagy ’3, ’42, Martinus ’74 / Nuno Rocha ’12, Ivan ’90+2.
FC Botoşani: F. Iliev – Dimitrov, Cordoş, Plămadă, Acsinte – Cucu, Vaşvari – Batin (’63, Fulop), Cabrera (’83, Bordeianu), Martinus (’89, D. Roman) – Hadnagy. Antrenor: Cristi Pustai.
CSU Craiova: Bălgrădean – Achim, Popov, Kay, Vătăjelu – Băluţă (’79, Măzărache), Mateiu (’85, V. Iliev), Zlatinski, Ivan – Bawab (’85, Bancu), Nuno Rocha. Antrenor: Emil Săndoi.
Cartonaşe galbene: Vaşvari ’30, Cucu ’40, Batin ’45+1, Dimitrov ’88 / Vătăjelu ’22.
Cartonaş roşu: Zlatinski ’81.
Au arbitrat: H. Fesnic – M. Kovacs, I. Timar; Fl. Marcu.
Observatori: I. Popa, Ad. Ionescu.

CS Universitatea Craiova s-a deplasat în Moldova înarmată cu un moral excelent și cu un tonus foarte bun după ce și-a încărcat „bateriile“ la Govora, însă jocul se pare că nu a primit toate „reglajele“ necesare, fapt evidențiat de tabela de marcaj, FC Botoșani câștigând bătălia cu 3-2. Alb-albaștrii n-au stat deloc rău în faza ofensivă, dar au fost foarte visători în defensivă și, spre deosebire de alte meciuri, nu l-au avut nici pe căpitanul Cristi Bălgrădean într-o formă optimă, ca să-i scoată pe fundași din necazuri. Dacă la primul gol al lui Hadnagy a fost o greșeală de marcaj a apărătorilor, iar la golul doi mingea a fost trimisă perfect la vinclu de atacantul moldovenilor, lui „Pufi“ i se poate imputa, fără doar și poate, golul trei, când a ezitat inexplicabil să iasă la minge, având prim-planul. O impresie bună a lăsat-o, în schimb, Andrei Ivan, care, în afara golului din finalul partidei, a pus presiune permanent pe fundașii adverși, irosind câteva ocazii bune de gol.
Din nefericire, CS Universitatea Craiova nu a contabilizat nici un punct de pe terenul lui FC Botoșani până acum, ratând șanșa de a urca în clasament, pe locurile de play-off, mai ales că ASA Târgu Mureș a pierdut la Dinamo.

„Am pierdut nemeritat”

Antrenorul formaţiei CS Universitatea Craiova, Emil Săndoi, consideră injust rezultatul final de la Botoşani și, în ciuda înfrângerii și primirii a trei goluri, și-a lăudat elevii pentru prestație. „Am pierdut nemeritat, pentru că evoluţia noastră a fost foarte bună. Este adevărat că am avut un început ezitant, am mai făcut unele greşeli de poziţionare, cu toate că stabilisem o anumită strategie şi trebuia să o respectăm. Ne-am văzut conduşi, dar am revenit în joc, ne-am creat multe ocazii, am reuşit să şi înscriem. Din păcate pentru noi, golul doi l-am marcat foarte târziu. Dacă am fi reuşit să-l marcăm mai devreme cred că am fi avut puterea să revenim. În orice caz, repriza a doua cred că am dominat-o clar, însă, din păcate pentru noi, nu s-a concretizat şi pe tabela de marcaj. Toate jocurile sunt dificile şi cele trei puncte erau bune, indiferent de condiţii. Am fi preferat să jucăm mai modest şi să câştigăm. Din păcate am făcut o partidă foarte bună şi am pierdut“, a declarat strategul alb-albaştrilor.
La rândul lor, jucătorii Craiovei nu-şi explică înfrângerea de la Botoşani şi vor să se revanşeze în confruntarea cu Dinamo, programată duminică, de la ora 16.00, pe stadionul „Extensiv“.
„Nu ştiu de ce am pierdut. Am făcut o partidă bună. După cartonaşul roşu al lui Zlatinski, meciul părea că s-a încheiat, dar am dat golul doi şi dacă mai erau minute de jucat poate că făceam egal. Trebuie să ne concentrăm pe meciul cu Dinamo. Trebuie neapărat să câştigăm. O să fie un meci foarte greu, Dinamo este în formă şi trebuie să fim uniţi şi dacă vom fi aşa din primul minut nu cred că ne poate învinge cineva“, a afirmat mijlocașul Thaer Bawab.
„Nu a fost o seară prea bună pentru noi. Dacă eram mai atenţi plecam cu un punct de la Botoșani. Vine meciul cu Dinamo şi ne vom revanşa în faţa suporterilor noştri. Vom da totul pe teren“, a spus Bogdan Vătăjelu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS