30.6 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbal în lumea copiilor

Handbal în lumea copiilor

Handbalişti din mai multe oraşe se întâlnesc la Craiova (Foto: Bogdan Grosu)
Handbalişti din mai multe oraşe se întâlnesc la Craiova (Foto: Bogdan Grosu)

Peste 100 de copii pasionați de handbal de la mai multe cluburi din țară participă zilele acestea la Festivalul de Minihandbal Oltenia (ediția I) de la Craiova. Competiția face parte din Săptămâna Europeană a Sportului și se desfășoară pe trei terenuri din Parcul Tineretului. Interesant este că handbalul este văzut strict ca o activitate ludică. Nu se țin scoruri și nu se întocmesc clasamente. Handbalistele și handbaliștii cu vârste între 9 și 11 ani intră pe teren cu scopul de a se simți bine și toată lumea joacă cu zâmbetul pe buze. Nici părinții care îi susțin de pe margine nu mai sunt așa încrâncenați. Mihai Milu, reprezentantul Federaţiei Sportul pentru Toți, a vorbit ieri despre competiția din Parcul Tineretului: „Vrem să atragem copiii spre mișcare, să se bucure de handbal, să lege prietenii cu sportivi din alte localități. Pentru a evita animozitățile, am eliminat scorul. Toți copiii vor fi premiați la final. Am făcut un regulament special prin care toți jucătorii dintr-o echipă sunt obligați să evolueze, iar într-o anumită perioadă a partidei să joace un sistem de apărare impus de noi. Asta îi determină să ridice capul, să fie mult mai atenți și să ia decizii rapide“.

Antrenor: Susțin handbalul cu zâmbetul pe buze

Și antrenorilor le-a plăcut ideea turneului, mai ales că în multe țări europene cu handbal dezvoltat nu se întocmesc clasamente până la vârsta de 14 ani, copiii jucând doar de plăcere. „Este o idee minunată. Noi suntem susținătorii ideii handbal cu zâmbetul pe buze, deci ne regăsim în ceea ce se întâmplă aici“, crede Remus Fumurescu, unul dintre antrenorii de la clubul craiovean HC Universitatea FEFS, club care a participat cu două echipe la festival. Celelalte echipe participate au fost: HCM Craiova (două echipe), Axiopolis Cernavodă (două echipe), Traian Craiova, HCM Torok Râmnicu Vâlcea, Romanați Caracal (două echipe) și CSS Hunedoara.

Simona Gogârlă: Mă simt minunat între copii

Luni după-amiază au avut loc primele meciuri, dar înainte s-a desfășurat parada echipelor la care au participat și handbalistele senioare de la SCM Craiova. Antrenoarea Simona Gogârlă a spus că se simte minunat între copii, mai ales cei care practică handbalul: „Este un sentiment extraordinar să fii între copii, te simți tânăr. Am și eu doi copii și tot timpul dau în mintea lor, să spun așa, mă joc cu ei, dar mai ales când sunt între atâția copii care fac sport și le place handbalul este minunat. Vezi bucuria lor când pun mâna pe minge și ești mândru de ei. Este un turneu unde se joacă cu multă plăcere“.
Astăzi de dimineață au loc ultimele jocuri, iar la ora 11.30 cei mici vor fi recompensați în cadrul unei festivități de premiere.

DSC_0181

DSC_0135

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS