10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBateți-le pe moldovence și intrați în vacanță!

Bateți-le pe moldovence și intrați în vacanță!

Voleibalistele din Bănie pot intra în vacanţă încă de mâine, dacă înving Iaşiul (Foto: Arhiva GdS)
Voleibalistele din Bănie pot intra în vacanţă încă de mâine, dacă înving Iaşiul (Foto: Arhiva GdS)

Voleibalistele de la SCM-U Craiova au nevoie de o victorie în următoarele trei meciuri cu Penicilina Iași, pentru a scăpa de retrogadare. Sorina Buz și colegele sale vor evolua în acest weekend pe teren propriu și dacă vor câștiga un meci vor intra în vacanță.

Jocul inconstant din acest sezon din Divizia A1 le-a dus pe voleibalistele de la SCM-U Craiova în lupta pentru evitarea retrogradării. Mai mult, elevele lui Alex Cosma au avut ghinionul să aibă ca adversară în play-out pe Penicilina Iași, echipă care, la fel ca oltencele, ține neapărat să se mențină în prima ligă, spre deosebire de combatantele din celălalt duel, Satu Mare și Cluj, care nu au posibilități financiare să continue în Divizia A1.
Play-out-ul a început săptămâna trecută, iar voleibalistele din Bănie au debutat cum nu se putea mai bine, cu două victorii obținute la Iași, cu 3-2, respectiv 3-1. Mâine și duminică sunt programate următoarele două jocuri, în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ din Craiova, iar Sorina Buz și colegele sale au nevoie de o victorie pentru a scăpa de retrogradare și pentru a intra în vacanță. Partidele sunt programate să înceapă la ora 18.00, iar antrenorul gazdelor, Alex Cosma, speră că echipa sa va rezolva problema evitării retrogradării încă din primul meci.
„Am scos maximum din deplasarea de la Iași. Am făcut două meciuri foarte bune și acum plecăm cu prima șansă. Ne mai trebuie o singură victorie în următoarele trei jocuri pentru a scăpa de retrogradare. În primul joc de acolo am fost conduși cu 2-0, iar în al doilea cu 1-0, dar am avut resurse și am revenit de fiecare dată. Asta înseamnă că fetele și-au dorit foarte mult victoria și aceeași atitudine îmi doresc să aibă și la meciul de sâmbătă“, a spus Cosma ieri, în cadrul unei conferințe de presă.

„După 2-0 s-a simțit o stare de relaxare“

Tehnicianul craiovean a recunoscut că în sânul echipei s-a resimțit o ușoară stare de relaxare după primele două victorii. „După ce conduci cu 2-0, este un pic mai greu să gestionezi situația. Este ușor vizibil că echipa este mai relaxată, dar am vorbit cu fetele și au înțeles importanța meciurilor. Nu cred că-și vor permite să trateze meciurile relaxate. Dacă trecem de Iași, s-ar termina campionatul pentru noi. Am termina pe locul zece și am realiza obiectivul fixat la început de sezon – evitarea retrogradării“, a adăugat Alex Cosma, care a avertizat că Penicilina Iași poate fi o echipă periculoasă dacă nu este tratată cu seriozitate. Dacă moldovencele vor câștiga cele două partide de la Craiova, se va disputa al cincelea meci, decisiv, la Iași, pe 2 aprilie.

Pascu a analizat eșecurile de la Zalău

Dacă fetele au 2-0 după primele confruntări din play-out, în ceea ce privește echipa masculină de volei de la SCM-U Craiova, elevii lui Dan Pascu sunt conduși cu 2-0 la general (3-2 și 3-1) după primele meciuri cu Zalău din semifinalele campionatului Diviziei A1.
Tehnicianul craiovean și totodată selecționerul României a vorbit ieri despre motivele care au dus la cele două înfrângeri. „Avem «darul» de a băga adversarul în joc, de a-l face să joace mai bine, de a-i da încredere, și astfel noi ne îngreunăm jocul. Am avut două meciuri foarte disputate, încrâncenate, în nota obișnuită a confruntărilor cu Zalău din ultimii doi ani. Primul joc a fost un thriller, aș putea spune. În setul cinci am avut 14-12 și s-a terminat la 24-22 pentru ei, după ce noi am avut două mingi de meci. Nu am reușit să gestionăm finalurile de set și am pierdut. În al doilea meci, moralul jucătorilor noștri a fost mai scăzut și am jucat puțin mai slab, în timp ce adversarii noștri au fost mai motivați“, consideră Pascu. Acesta a adăugat că publicul din Zalău a avut un rol important: „În primul meci, la 2-0 la seturi pentru noi, după un joc exact, factorul care a determinat schimbarea de atitudine a echipei din Zalău a fost publicul. Sala a renăscut, a prins viață, le-a dat curaj jucătorilor și apoi totul s-a schimbat. Menționez acest lucru deoarece mi-aș dori și eu un public mai numeros“.
Jucătorul Bogdan Ene a fost folosit în primele două partide în locul lui Florin Voinea, accidentat. Ene este de părere că terenul propriu are un rol foarte important în această fază superioară a campionatului: „Pornim de la 2-0 pentru Zalău. Terenul propriu contează foarte mult în această fază. La Zalău, adversarii au venit peste noi, împinși de la spate de public. Ne așteptăm la același lucru și de la spectatorii craioveni. Ne-au ajutat de multe ori la meciurile grele. Mi-aduc aminte câte meciuri de 3-2 am avut și am renăscut alături de ei. Sper să ne ajute să relansăm semifinala și ajungem să disputăm meciul decisiv la Zalău. Facem apel către toată lumea care ne susține și crede în noi că putem ajunge mai sus“.

Voinea este incert

În ceea ce-l privește pe Florin Voinea, acesta are o tendinită la triceps, este în perioada de recuperare și nu se știe dacă va fi valid pentru următoarele partide. Meciurile trei și patru dintre Craiova și Zalău sunt programate luni și marţi, de la ora 19.15, în Sala Polivalentă din Bănie.
Atât la feminin, cât și la masculin, în această fază se jocă după sistemul „cel mai bun din cinci meciuri“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS