15.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăSportHalep optimistă, înaintea duelului cu Serbia

Halep optimistă, înaintea duelului cu Serbia

Echipa de tenis a României va întâlni sâmbătă şi duminică, la Arenele BNR, formaţia similară a Serbiei, în play-off-ul celei de-a doua Grupe Mondiale a Fed Cup. Tricolorele vor evolua având cea mai bună formulă şi sunt optimiste că îşi vor depăşi adversarele. 

Aflată pe locul 5 WTA, Simona Halep va reveni după doi ani să joace în România, acest lucru motivând-o mai mult să obţină calificarea în faza următoare a competiţiei. „Va fi un meci foarte greu, mai ales că Ivanovici a câştigat un Grand Slam şi are experienţă foarte mare. Sunt încrezătoare, cred că putem câştiga această partidă, dar sunt pregătită pentru un meci foarte greu. Nu putem să ne gândim la 3-0. Am încredere că putem câştiga şi cu 3-2. Nu am o problemă cu scorul, o să lupt şi vom vedea ce se va întâmpla acolo. Sunt sigură că şi ele se vor pregăti foarte bine pentru acest meci, pentru că nimeni nu vrea să o ia de la început anul viitor la Budapesta. Nu am mai jucat acasă de foarte mult timp. Cred că acum doi ani am jucat un turneu aici, în România. Anul acesta avem două evenimente, pentru că avem şi turneul WTA din vară. Este un eveniment foarte mare pentru ţara noastră, pentru că nu cred că s-a mai jucat Fed Cup până acum în România. Este un eveniment frumos şi cred că trebuie să ne bucurăm cu toţii”, a afirmat Simona Halep, conform Mediafax.

Cîrstea va uita prietenia cu Ivanovici

O altă sportivă care va evolua la simplu, Sorana Cîrstea a recunoscut că sârboaica Ana Ivanovici este cea mai bună prietenă a sa, dar că în partida directă din barajul pentru Grupa a doua Mondială a Fed Cup nu va conta acest lucru. „Vorbesc în fiecare zi cu Ana Ivanovici. Deja se ştie că suntem cele mai bune prietene. Practic, venim la serviciu. Fiecare vine să-şi facă treaba. Timp de două ore ne facem treaba, normal că fiecare va dori să aducă un punct pentru ţara sa, iar după aia, după ce ne vom da mâna, vom fi cele mai bune prietene iar. E vorba de priorităţi şi cred că după atât timp am ajuns să fim destul de mature. Într-un fel cred că e mai uşor să joc contra ei la Fed Cup decât la un turneu normal, pentru că aici fac parte dintr-o echipă. Practic, priveşti lucrurile dintr-un alt punct de vedere”, a spus Cîrstea.

Niculescu nu crede că va juca meciul de dublu

Tenismena Monica Niculescu speră ca Sorana Cîrstea şi Simona Halep să câştige meciurile de simplu, astfel încât să nu mai fie nevoită să joace împreună cu Irina-Camelia Begu în partida de dublu. „Meciul de dublu va fi dificil, deşi Ana Ivanovici nu joacă foarte mult dublu. Are o dreaptă incredibilă, un serviciu bun. Eu sper să terminăm cu 3-0 şi să nu mai trebuiască să jucăm dublu, dar dacă trebuie, cum am făcut-o şi la Budapesta, când a fost 1-1, am reuşit să jucăm acasă. Nu vreau să fiu liberă de Paşti, dar nu vreau să avem emoţii. Importantă e ziua de sâmbătă, sper să începem sâmbătă cu 2-0. Meciul nu va fi uşor, Ana Ivanovici este în formă, a fost foarte constantă anul acesta, are deja două turnee câştigate. Bojana Jovanovski e în top 50, o jucătoare dificilă. Sper să scoatem un rezultat bun. Noi vom lupta până la capăt”, a precizat Monica Niculescu.
Niculescu este de părere că România are un mic avantaj că va evolua pe teren propriu. „Va fi un meci dificil. Şansele sunt egale. Mă bucur foarte mult că jucăm acasă, iar asta este un atu pentru noi. Sunt foarte fericită că suntem iar o echipă şi abia aştept să începem sâmbătă să jucăm. Sunt sigură că va fi un rezultat bun. Nu am mai jucat de foarte mult timp acasă. Băieţii tot au jucat Cupa Davis, publicul era numeros. Sunt chiar curioasă cum va fi sâmbătă. Acum nu mai jucăm pentru noi, jucăm pentru România. Cum am văzut şi la Budapesta, mi-a plăcut enorm. A fost o săptămână incredibilă, am fost o echipă, ne-am simţit bine şi ca o dovadă ne-am şi calificat”, a mai spus Monica Niculescu.
Partida dintre România şi Serbia se va desfăşura sâmbătă (simplu) şi duminică (dublu şi simplu), de la ora 12.00, la Arenele BNR, după sistemul „cel mai bun din cinci meciuri”.
Lotul Serbiei este format din: Ana Ivanovic, Bojana Jovanovski, Jovana Jaksic şi Nina Stojanovic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS