30.6 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportEtapă nefastă pentru craioveni

Etapă nefastă pentru craioveni

Runda a 12-a din Liga a II-a, seria 2, nu a fost benefică pentru CS şi FC Universitatea Craiova, doar un singur punct fiind contabilizat la sfârşitul săptămânii, „meritul“ aparţinându-i trupei lui Nicolo Napoli.
În Ardeal, liderul CS Universitatea Craiova a fost depăşit de Gloria Bistriţa cu 1-0, unicul marcator al partidei de sâmbătă fiind Brumă (’72). Acest insucces a pus capăt unui şir de şapte meciuri în care trupa lui Ovidiu Stângă a câştigat pe fondul unor evoluţii bune, uneori chiar foarte bune.
Gloria Bistriţa: Albuţ – Ţârcă, Hlinca (‘43, Fizeşan), Chibulcutean, Polgar – Budăcan (‘75, Roşu), Feher, Nalaţi, M. Chiţu – Negruţ (‘75, Stancu), Brumă. Antrenor: Sandu Negrean.
CS Universitatea: Brac – Cârjă, Fl. Pătraşcu, Izvoranu, Velcovici – Gorovei, Bardu (‘79, Pârvu), Dragalina, Cr. Ganea (‘55, Dragu), Precup – Curelea. Antrenor: Ovidiu Stângă.
Au arbitrat: George Rădulescu – Bogdan Gheorghe, Iulian Radu.
„Craiova venea cu un moral foarte bun după şapte victorii consecutive. Am ştiut că n-o să fie uşor, am pregătit meciul ca să-l câştigăm. Îmi felicit elevii, au făcut un meci bun, poate cel mai bun de acasă în acest sezon. Am obţinut pe merit aceste trei puncte. Este o victorie importantă pentru că ne-am apropiat de lider şi prin prisma play-off-ului, în care CSU Craiova va fi mai mult ca sigur“, a declarat la final directorul tehnic al Gloriei, Cristi Coroian.
„Felicit echipa gazdă pentru victorie, aşa este la fotbal când nu reuşeşti să marchezi la ocaziile pe care le ai şi primeşti gol uşor. Per total, cred că nu este un rezultat ce arată ceea ce s-a întâmplat în teren. Am ratat destule ocazii. Gloria ne-a pus de câteva ori în dificultate, a avut o atitudine bună. Strângem rândurile şi mergem înainte, fotbalul nu înseamnă un singur meci. Cred că un egal era mai echitabil. Îmi doream să continuăm seria victoriilor, dar la un moment dat trebuia să vină şi înfrângerea, la fotbal nu poţi să câştigi tot timpul. Ne-a lipsit concentrarea la ultima pasă, în faţa porţii, care putea decide jocul“, a spus antrenorul oltenilor, Ovidiu Stângă, invocând şi absenţa unor jucători de marcă din lotul său, Ferfelea, Pleşan, Sin, Ionescu şi Ionuţ Stancu. „Problemele de efectiv au contat, pentru că jucătorii care au lipsit puteau să aducă mai multă calitate în jocul nostru. Dar şi cei care au intrat au avut, pe alocuri, evoluţii bune, numai că ne-a lipsit acea concentrare din faţa porţii, care putea să decidă jocul în favoarea noastră“, a spus Ovidiu Stângă.

FCU, lovită de ghinion

Un rezultat „dureros“ l-a înregistrat FC Universitatea Craiova la Severin şi asta pentru că a condus pe tabela de marcaj din minutul 57, când a marcat Ovidiu Stoianof, dar în cont a ajuns un singur punct, pentru că Olimpia Satu Mare a egalat în prelungiri, prin Ene (’90+2). Este al patrulea meci la rând fără victorie pentru gruparea alb-albastră, care ocupă locul cinci în clasament după această etapă.
FC Universitatea Craiova: Hotoboc – Mitic, Acka, Cosic, Buşu – Săceanu, Jorginho (‘46, Goge), N. Nicolae (‘46, V. Gheorghe) – Căle, Stoianof, Cl. Bălan. Antrenor: Nicolo Napoli.
Olimpia: Miron – Fl. Mureşan (‘67, Feier), Bălău, Ene, Iuhaş – Gavrilescu, Villand (‘78, Marinaş), D. Muntean, Zsiga (‘67, P. Dragoş) – Lemac, Bujor. Antrenor: Tiberiu Csik.
Au arbitrat: Georgian Ionescu – Daniel Ioan Ciocănea, Adrian Mărginean.
„Norocul nu se poate antrena. Am controlat jocul, ne-am creat ocazii multe, dar nu am reuşit să marcăm golul doi, Bălan a fost neinspirat în faţa porţii. Am avut un gol valabil anulat, al lui Căle (’81 – n.r.), dar arbitrul Balaci a dat fault în atac, deşi portarul nu prinsese mingea în braţe. E greu să nu fii dezamăgit când iei gol în prelungiri, în urma unei faze fixe, când trebuie să fii foarte concentrat. Unii dintre jucători cred că se gândeau deja la meciul cu clona. Mergem înainte, trebuie să strângem rândurile pentru că vine un meci cu o încărcătură deosebită, pe care trebuie să-l câştigăm“, a declarat preşedintele alb-albaştrilor, Marcel Iancu, pentru GdS.
Conducătorul FCU a explicat şi absenţa căpitanului Mădălin Ciucă la acest meci, punctând că fundaşul a stat în tribună din cauza unor probleme medicale, nicidecum din pricina declaraţiei făcute la începutul săptămânii trecute, când a recunoscut că nici un jucător nu a văzut vreun leu până acum: „Ciucă a stat în tribună pentru că a fost menajat. El a simţit nişte dureri la genunchi şi am decis să-l menajăm pentru meciul cu CSU. Şi în cazul lui Dorel Stoica la fel, are nişte probleme şi sperăm să fie şi el recuperat pentru partida de pe «Ion Oblemenco», în care trebuie să ne apărăm onoarea şi să luptăm pentru culori“.
În runda următoare va avea loc derbiul Craiovei, CS Universitatea – FC Universitatea urmând să se dispute sâmbătă, de la ora 16.00, pe stadionul „Ion Oblemenco“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS