18.4 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportMandic: Steaua e un adversar atractiv pentru suporteri

Mandic: Steaua e un adversar atractiv pentru suporteri

Duelul sportiv de generaţii întregi, dintre Craiova şi Steaua, se mută astăzi sub panou, în Polivalenta din Bănie. Rade Dzambic şi colegii săi primesc vizita formaţiei Steaua CSM Bucureşti şi cheamă suporterii în sală ca să-i poarte spre victorie.

Etapa a doua din Liga Naţională de baschet masculin se joacă astăzi, iar la Craiova, în Sala Polivalentă, va avea loc un meci cu o încărcătură emoţională aparte.
De la ora 19.00, SCM-U Craiova primeşte vizita formaţiei Steaua CSM Bucureşti, într-un duel tradiţional între Craiova şi Steaua, care mereu a născut mari orgolii.
Cum la sporturi de echipă aceasta va fi singura confruntare dintre cele două cluburi din sezon, spectatorii craioveni sunt aşteptaţi să umple până la refuz cocheta Sală Polivalentă. Probabil stimulentul va fi şi mai mare dacă ţinem cont că oaspeţii au anunţat că vor veni însoţiţi de suporteri.
SCM-U Craiova are multe atuuri în confruntarea de astăzi. Jucătorii au un moral bun după ce au învins, sâmbătă, în runda inaugurală, vicecampioana BC Mureş Târgu Mureş. În acel meci, apărarea a fost punctul forte al echipei pregătite de Andelko Mandic, iar oltenii par să fi scăpat de coşmarul sfertului al treilea, când aveau o cădere în joc.
Un lucru extraordinar pentru echipă este revenirea în teren a liderului Rade Dzambic, după ce a avut de ispăşit trei etape de suspendare.
„Turbo“ Rade, jucătorul care a fost sufletul echipei în sezonul trecut, a stat ca un leu în cuşcă la meciurile în care nu a avut drept de joc, şi cu siguranţă este dornic ca la revenirea pe parchet să aibă evoluţii bune.

Fratele lui Nikola Djurasovic joacă
la Steaua

Deşi este o nou-promovată, Steaua CSM Bucureşti nu este o echipă accesibilă, ci mai degrabă solidă. La formaţia bucureşteană evoluează şi Bozo Djurasovic, fratele fostului component al Craiovei, Nikola Djurasovic.
În runda inagurală, Steaua CSM Bucureşti a învins pe Timba Timişoara cu scorul de 74-62. Niakundy a fost cel mai bun om al bucureştenilor, reuşind un double-double (20 de puncte, 12 recuperări), Djurasovic şi Bosnjak au marcat câte 15 puncte, iar Gallimore – 13.
Antrenorul oltenilor, Andelko Mandic, este de părere că, dacă echipa sa va repeta, jocul din runda inaugurală va fi greu de învins: „Noi trebuie să jucăm bine pe apărare, sunt sigur că nu vom avea probleme dacă ţinem la apărare. Steaua este o echipă bună, are trei jucători români experimentaţi şi doi jucători străini noi valoroşi, Djurasovic şi Gibbs. Cei de la Steaua sunt dezamăgiţi că nu au continuat în Cupă şi acum se vor concentra cu siguranţă pe meciurile din campionat. Vin hotărâţi să câştige, vor juca agresiv. Sper că este un adversar atractiv pentru spectatorii craioveni, pe care îi aşteptăm să fie alături de noi“.

Maric: Am înţeles câţi vor să batem Steaua

Jucătorul sârb Nemanja Maric, care luni a împlinit 30 de ani, a învăţat repede ce înseamnă rivalitatea dintre Craiova şi Steaua, deşi a venit în Bănie în vară. „Am înţeles repede ce înseamnă pentru craioveni meciul cu Steaua şi câţi vor să batem Steaua. Vom juca motivaţi şi sper să obţinem a doua victorie din campionat“, a spus fostul căpitan al Oradei.
Marius Toma, managerul grupării alb-albastre, oltean get-beget, crede că nu este rivalitate mai mare pentru craioveni decât cea cu Steaua Bucureşti: „Trebuie să apărăm onoarea Craiovei cu orice preţ. Este un meci-simbol pentru noi. Partida cu Mureşul este istorie, iar acel succes trebuie dublat cu altul cu Steaua“.
Biletele de intrare costă cinci lei, iar copiii sub 14 ani pot intra gratuit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS