20.5 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportCraioveanul Dumitru Călina, vicecampion naţional la semimaraton

Craioveanul Dumitru Călina, vicecampion naţional la semimaraton

Dumitru Călina, atlet craiovean la categoria Masters M+55 ani, legitimat la CSM Craiova, a câştigat, weekendul trecut, titlul de vicecampion naţional la semimaraton în cadrul Campionatului Naţional pentru atleţi Masters (veterani) desfăşurat la Piteşti, în Pădurea Trivale.
„A fost cel mai tare campionat la care am participat până acum, concurenţa a fost serioasă şi am scos un timp bun. Peisajul şi traseul prin pădure au fost super. Am alergat 15 ture de şosea a 1,4 kilometri, în total 21,097 kilometri“, a spus atletul craiovean, care a încheiat cursa într-o oră, 43 de minute, 23 de secunde.
Dumitru Călina nu este la prima medalie în 2013. Atletul a început primăvara cu bronzul de la Campionatul Naţional de sală, la 3.000 de metri, apoi a cucerit aurul la Campionatul Naţional de cros (6.000 m) la Piteşti.
Duminică, Dumitru Călina şi fiul său, Florian, de 12 ani, vor participa la Bucharest International Half Marathon, aşa cum au făcut şi anul trecut. Călina senior va alerga în cursa de semimaraton, iar juniorul Florian, în cursa pentru copii cu vârsta între 4 şi 13 ani. În 2012, Dumitru Călina a devenit vicecampion naţional în proba de maraton, în timp ce fiul său, Florian, a ocupat locul 17 în cursa pentru copii.
Şi luna viitoare, Dumitru Călina va avea un concurs, Campionatul Naţional pentru atleţi Masters, care se va desfăşura pe stadionul „Iolanda Balas Soter“ din Bucureşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS