5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBălan, decisiv cu Sporting

Bălan, decisiv cu Sporting

CS Apa Craiova a câştigat şi „returul“ cu formaţia lui Florin Şoavă, meciul de sâmbătă, de pe „Chimia“, încheindu-se 3-2, la fel ca disputa de miercuri

Formaţia craioveană CS Apa a câştigat cu scorul de 3-2 partida amicală disputată sâmbătă, pe stadionul „Chimia“, în compania formaţiei Sporting Roşiorii de Vede, liderul campionatului judeţean din Teleorman. Golurile craiovenilor au fost marcate de Robert Căle (‘2), Giani Stoichiţoiu (‘23) şi Renato Bălan (‘65), replica oaspeţilor venind de la Giani Cândea (‘40) şi Vârban (‘62).
CS Apa: Surdu – Orban, Chiriţă, Dina, Firoiu – D. Stancu, Stoichiţoiu – Niţă, Trăistaru, Căle – Răduţ. Au mai intrat: Grecu – Pârvoiu, Duicu, Flori, Al. Duca, Dreşcă, Simion, Cimpoiaş, Buşică, Bălan, Şt. Stancu, Poenaru, An. Duca. Antrenor: Ionel Luţă.
Sporting Roşiori: Buşcă – Găiceanu, Sitaru, Vişan, Dicu – Lecovişte, D. Popescu – Sârbu, Cândea, Popovici – Neacşa. Au mai intrat: Săvescu, Ciubuc, Urâtu, Bujorescu, Oprea, Stăvărache, Vârban, Bucea. Antrenor: Florin Şoavă.
Partida a fost arbitrată de Ionişor Fugaru, Daniel Pătraşcu şi Florin Obogeanu.
De menţionat că acesta este al doilea joc amical susţinut de cele două formaţii, CS Apa Craiova câştigând şi confruntarea de miercuri, de la Roşiori, tot cu scorul de 3-2. Atunci au marcat Mihnea Firoiu (‘8) şi Renato Bălan (‘50, ’88), pentru olteni, respectiv Sitaru (‘33) şi Bujorescu (‘83), pentru Sporting.
Următorul joc amical pe care îl va susţine CS Apa Craiova va avea loc miercuri, de la ora 12.00, cu SCM Piteşti, pe terenul de zgură din cadrul Complexului sportiv „Nicolae Dobrin“.

Se anunţă
noi remanieri în lot

Antrenorul formaţiei CS Apa, Ionel Luţă, a apreciat evoluţia din prima repriză a elevilor săi, însă nu şi pe cea de-a doua, ameninţându-i cu plecare pe cei care nu au pus „osul la bătaie“. „Am făcut un joc bun, scorul trebuia să fie mult mai mare. Astăzi (sâmbătă – n.r.) ne-am creat foarte multe ocazii, am făcut o partidă mult peste cea de miercuri. Mă bucur că am fructificat trei din cele nouă-zece ocazii clare şi mi-aş dori ca şi în campionat să am parte de victorii de genul ăsta. Am reuşit să ne cunoaştem şi noi mai bine şi asta se vede în joc. Sunt adeptul jocului ofensiv, nu-mi place să mă apăr. De fapt, nu suntem o echipă care să se preteze la jocul acesta şi atunci, prin valoarea jucătorului şi o tehnică bună, în regim de viteză, cred că vom putea ţine departe adversarul de poarta noastră, punându-i totodată probleme“, a declarat Ionel Luţă, pentru GdS. „Cei care au intrat în partea a doua s-au încălzit mai greu. Bine, unii atât pot şi le vom da posibilitatea să meargă în altă parte să joace. Noi nu putem să-i aşteptăm. I-am văzut timp de trei săptămâni şi la antrenamente, şi la jocuri, şi cred că pentru unii saltul este prea mare. Chiar dacă noi suntem o echipă mică şi aparent nu avem pretenţii mari, ne interesează să avem o posesie bună şi un joc plăcut. Dacă nu ştiu prea multe cu mingea, măcar prin dăruire să compenseze lipsurile. Nu pot, asta este. Dacă mai avem timp, o să mai aducem câţiva jucători, dacă nu, o să rămânem cu un grup mult mai restrâns. O să aflaţi în zilele viitoare la ce jucători fac referire. O să vin cu propuneri, colegii mei la fel, şi o să aducem la cunoştinţă Consiliului de Administraţie pe ce jucători ne putem baza în viitorul apropiat. Mă bucur că au revenit Răduţ şi Trăistaru, s-a văzut şi în joc valoarea lor. Sunt doi jucători pe care eu îi aştept de mult să fie sănătoşi şi sper să continue prestaţiile bune. De Cimpoiaş nu vorbesc, pentru că este un jucător care vine după o accidentare gravă, i-am oferit şanse şi lui, dar este departe de ceea ce vrem noi de la un jucător, ţinând cont că avem nevoie de puncte“, a completat Ionel Luţă. „Ne aşteaptă un program destul de încărcat. Antrenamentele zilnice le vom desfăşura pe terenul de la Chimia, miercuri jucăm la Piteşti, joi şi vineri iarăşi pregătire, iar sâmbătă s-ar putea să susţinem un amical cu o echipă de Liga a II-a. După aceste două jocuri vom intra şi noi în linie dreaptă, ne vom canaliza atenţia pe un lot de 13-14 jucători, pe care să putem conta în prima etapă“, a încheiat tehnicianul grupării craiovene.

Florin Şoavă: Sunt mulţumit cum a decurs antrenamentul

Tehnicianul echipei Sporting Roşiori, Florin Şoavă, s-a declarat mulţumit de modul cum au evoluat elevii săi, mai ales că sunt la început de pregătire, punctând că nu-şi face probleme în privinţa ocupării primului loc în clasamentul Ligii a IV-a din Teleorman. „Am început jocul mai crispat, poate că băieţii s-au resimţit după transportul cu autobuzul. Am început practic de la 2-0, dar după aceea ne-am revenit, iar în unele momente evoluţia noastră a fost foarte bună. Am reuşit să egalăm, dar, din păcate, am comis o greşeală şi am pierdut iarăşi cu 3-2. Dacă eram puţin atenţi, făceam un egal. Eu sunt mulţumit cum a decurs antrenamentul, suntem la început de pregătire şi urmează o perioadă de cantonament centralizat de opt zile. Până la începerea campionatului, echipa va arăta aşa cum îmi doresc. Avem un lot bun pentru nivelul diviziei D şi eu mă pregătesc deja pentru meciul de baraj, pentru Liga a III-a, pentru că în campionat nu ne va sta nimeni în cale şi o să vedeţi asta“, a spus Şoavă, pentru GdS.

Selecţie

CS Apa organizează selecţii pentru copii născuţi în 2003, 2004 şi 2005. Cei interesaţi sunt rugaţi să se prezinte, de luni până vineri, de la ora 16.00, la stadionul „Ion Oblemenco“. Relaţii suplimentare la 0744.272.608 (profesor Minel Panade).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS