16.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024

Au rămas datori

Fotbaliştii grupării CS Apa nu au reuşit să se ţină de promisiune şi să încheie turul de campionat cu o victorie echipa Jiul Rovinari dovedindu-se mult mai inspirată la finalizare.

CS Apa Craiova nu a reuşit să contabilizeze cele trei puncte puse în jocul de sâmbătă, de pe stadionul „Extensiv“, cu Jiul Rovinari, pierzând, scor 0-2, confruntarea din cadrul etapei a 13-a, ultima a turului Ligii a III-a, seria a 4-a. Elevii lui Ionel Luţă şi Florin Dumitru au făcut o primă repriză foarte bună, irosind două mari ocazii de gol prin căpitanul Constantin Cojocaru. La prima oportunitate a reluat bine cu capul, de la 8 metri, o centrare de pe dreaptă a lui Cătălin Niţă, dar portarul oaspeţilor, Victor Turiceanu, a respins de sub bară (‘9). Zece minute mai târziu, „Coji“ a scăpat singur cu Turiceanu, dar l-a luat la ţintă pe goalkeeper-ul Rovinariului, spre disperarea staff-ului tehnic. În minutul 44, Andrei Băia a fost ţinut în careu de unul dintre fundaşii oaspeţi, însă arbitrul central nu a acordat penalti şi a lăsat jocul să continue.
La reluare, lucrurile nu au mai stat la fel de bine pentru craioveni. Jiul a dominat la centrul terenului şi a reuşit să deschidă scorul prin Nicu Popescu (‘62), care, nemarcat, a reluat imparabil cu capul o centrare venită de pe partea dreaptă de atac. Jucătorii de la CS Apa au devenit ceva mai insistenţi, dar şi mai nervoşi, astfel că nu au mai arătat luciditate în momentul finalizării, în timp ce oaspeţii au fost foarte eficienţi, marcând din nou, prin Liviu Lăcătuşu (’80), la singura ocazie din finalul jocului.
CS Apa Craiova: Ad. Surdu – F. Orban, Ad. Gheorghiţă, M. Chiriţă, M. Flori – C. Niţă (’78, C. Răduţ), Al. Dreşcă, C. Cojocaru (’70, D. An. Duca), R. Căle – Cr. Stăncuţa, An. Băia (’83, Dr. Al. Duca). Antrenor: Ionel Luţă.
Jiul Rovinari: V. Turiceanu – I. Tudorache (’90, B. Vozaru), I. Daviţoiu, Ad. Ahriticulesei, B. Nicolovici (’87, Mainevici B.) – C. Neacşu (’85, Costescu Cătălin), I. Stanciu, N. Popescu, , G. Zamfir – L. Lăcătuşu C. Şoşoi (’65, Văcaru Al). Antrenor: Ioan Trofin.

Ionel Luţă: În retur vom avea altă faţă

La finele jocului cu Jiul Rovinari, antrenorul CS Apa Craiova, Ionel Luţă, nu s-a declarat mulţumit de jocul echipei sale, dar a promis că în retur lucrurile vor sta mult mai bine. „Din păcate, nu am avut şansa să marcăm la ocaziile pe care ni le-am creat, iar adversarul a făcut-o la prima ocazie pe care a avut-o. Am încercat să revenim, dar a fost greu. Avem un lot subţire, care a reuşit, prin multă muncă şi dăruire, să acumuleze opt puncte. Sper ca în pauza aceasta competiţională conducerea să mă ajute să găsesc jucători buni, să construim o echipă cu care să facem spectatorii din Craiova fericiţi, să câştigăm toate meciurile pe care le jucăm acasă. În momentul în care am venit eu echipa nu avea nici un punct şi am reuşit să legitimăm şapte-opt jucători, deci a fost o muncă grea, care ne-a dat şi satisfacţia a opt puncte… Nu-mi fac probleme pentru viitor, pentru că în retur vom avea o altă faţă. Poate că vor rămâne în continuare, în mare parte, aceşti jucători, dar vor putea mult mai mult decât au arătat până acum. Vreau să aduc la echipă jucători care provin de la noi, din Craiova, din zonele limitrofe, să fie acel spirit oltenesc, care ne reprezintă şi sper să reuşesc acest lucru“, a declarat Ionel Luţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS