30.6 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportSeverinul a câştigat derbiul sărăciei

Severinul a câştigat derbiul sărăciei

Elevii lui Nicolo Napoli au reuşit să „spargă gheaţa“ şi să obţină prima victorie din Liga I.

În sfârşit, victorie! CS Turnu Severin a reuşit vineri seară să câştige partida de pe teren propriu, din cadrul etapei a 15-a, cu Gloria Bistriţa, scor 1-0, acesta fiind primul succes al elevilor lui Nicolo Napoli din Liga I. Unicul gol al meciului, unul în care s-au întâlnit cele mai sărace echipe din primul eşalon, a fost marcat Alex Neacşa, care a executat o lovitură liberă de la 25 de metri lateral stânga, iar balonul centrat de el cu efect nu a fost atins de nimeni şi l-a păcălit pe portarul Emilian Dolha (‘83). De menţionat faptul că oltenii de la Dunăre au irosit şi o lovitură de la 11 metri, prin Cosmin Vancea (‘38), penaltiul fiind acordat de Sebastian Colţescu în urma unui fault comis de Anton asupra lui Hugo Moutinho.
CS Turnu Severin: Marinescu – Mitici, Durimel, Dandea, Giurgiu (‘60, Neacşa) – Buleică, Golici, Moutinho, Zaharia – Vancea, Thomas (‘27, Arnăutu; ‘90, Gugu). Antrenor: Nicolo Napoli.
Gloria Bistriţa: Dolha – Peteleu, Kanon, O. Ionescu, Reano – Anton (‘86, Layo), Romario – Predescu (‘82, Enescu), Ayza, Zahiri (‘61, Ţârcă) – Curtuiuş. Antrenor: Nicolae Manea.
Cartonaşe galbene: Durimel ‘43, Arnăutu ‘85 / Anton ‘18, Romario ‘55.
Au arbitrat: Sebastian Colţescu – Micloş Nagy, Gero Szabo; Cătălin Botaş.

Neacşa: Mă bucur mult pentru gol şi pentru victorie

Autorul golului care a decis partida cu Gloria Bistriţa, Alexandru Neacşa, a afirmat că se bucură enorm pentru reuşita sa, dar, mai ales, pentru cele trei puncte obţinute de Severin, punctând că echipa sa nu renunţă la gândul de a evita retrogradarea. „A fost un meci greu, cu o echipă aflată în suferinţă, ca şi noi. Mă bucur mult pentru gol şi pentru victorie şi sper ca şi eu, şi echipa să continuăm pe această linie. Devenea aproape imposibilă misiunea noastră de a evita retrogradarea dacă pierdeam acest meci, dar aşa continuăm să luptăm şi să sperăm. Mi-aş dori să joc mai mult, dar nu eu decid, ci antrenorul, dar eu mă pregătesc şi îmi aştept rândul, iar atunci când se apelează la mine voi încerca de fiecare dată să-mi ajut echipa“, a declarat Alex Neacşa, pentru GdS.
Antrenorul Gloriei Bistriţa, Nicolae Manea, a fost dezamăgit de rezultat, felicitând Severinul pentru succesul obţinut: „Un meci între două echipe care au mari probleme, atât financiare, cât şi în clasament. Au fost două reprize diametral opuse. În prima am dominat noi meciul, dar partea secundă a aparţinut în totalitate gazdelor. Cei mai buni jucători au fost portarii. Marinescu în prima repriză, Dolha în cea de-a doua. Severinul merita să câştige după cum a jucat. E o victorie muncită, meritată. Încercăm să ne salvăm, dar încep să cred din ce în ce mai puţin în obiectiv. Dacă situaţia financiară se remediază, mai putem spera, dacă nu, nu cred că putem termina campionatul. Nici turul nu cred. Ce să le spun la băieţi, când ei nu au luat un salariu. Jucaţi pe apă minerală!“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS