28.4 C
Craiova
duminică, 2 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportAtacăm Elveţia şi Austria cu stranierii rezervă

Atacăm Elveţia şi Austria cu stranierii rezervă

Selecţionerul României, Victor Piţurcă, s-a plâns că are probleme mari de lot înaintea amicalelor cu Elveţia şi Austria, admiţând că reprezentativa noastră porneşte cu şansa a doua în cele două confruntări

Echipa naţională a României s-a reunit ieri-dimineaţă la Centrul Naţional de Fotbal de la Mogoşoaia în vederea susţinerii celor două partide amicale, cu Elveţia, pe „Swissporarena“ din Lucerna (30 mai, de la ora 21.15) şi Austria, pe „Tivoli Stadion“ din Innsbruck (5 iunie, de la ora 21.30). Lotul tricolor convocat pentru aceste acţiuni este format din: Bogdan Lobonţ, Ciprian Tătăruşanu, Silviu Lung Jr. – portari; Paul Papp, Cornel Râpă, Valerică Găman, Vlad Chiricheș, Dorin Goian, Mihai Pintilii (Pandurii Târgu Jiu), Răzvan Raţ, Iasmin Latovlevici – fundaşi; Gabriel Torje, Alexandru Maxim (Pandurii Târgu Jiu), Alexandru Bourceanu, Nicolae Grigore, George Florescu, Costin Lazăr, Alexandru Chipciu, Gheorghe Grozav – mijlocaşi; Daniel Niculae, Cristian Tănase, Marius Alexe, Marius Niculae – atacanţi.

Lobonţ, convocat
pe nevăzute

Antrenorul naţionalei României, Victor Piţurcă, a explicat într-un cadru organizat ce aşteptări are de la cele două partide amicale pe care România le va susţine în compania Elveţiei şi Austriei. Piţi a vorbit şi despre decizia de a-l convoca pe Bogdan Lobonţ, care nu evoluează în mod constant la echipa de club, AS Roma. „Elveţia e favorită, dar asta nu înseamnă că meciul l-a câştigat deja. Portarii noştri au nevoie de Lobonţ, un fotbalist care are o experienţă deosebită, iar «Lobby» avea nevoie să aibă iar contact cu naţionala. Nu am fost foarte mulţumit de situaţia portarilor care vin la naţională. Au făcut foarte multe greşeli. Chiar dacă nu joacă în mod constant, aportul lui poate fi important la prima reprezentativă. Mi-aş fi dorit ca Pantilimon să apere măcar o dată la patru-cinci meciuri. Ştiţi că eu l-am adus la naţională. E un portar de calitate, dar, din păcate, nu joacă. Ştiţi ce s-a întâmplat la meciul cu Belarus. La lucrurile astea m-am gândit când l-am convocat pe Lobonţ. Plus că «Lobby» îşi doreşte foarte mult să vină la echipa naţională, ceea ce la unii nu se întâmplă. Cu siguranţă că le va fi de ajutor portarilor mai tineri. Am discutat cu el“, a spus Piţi, conform gsp.ro.
Selecţionerul s-a simţit dator să explice şi prezenţa lui George Florescu la lotul naţional: „Florescu a jucat constant la echipa de club. Mi-a atras atenţia, l-am urmărit. La nivelul mijlocaşilor centrali nu prea aveam jucători de valoare. Vreau să văd cum va evolua la aceste două meciuri amicale. A evoluat bine şi în trecut, din câte îmi amintesc. Jucătorii care vin la naţională trebuie respectaţi, sunt şi ei oameni. Dau tot ce pot pentru echipă, trebuie trataţi cu respect“.
Piţurcă s-a declarat surprins că mijlocaşul Gabi Torje nu este folosit în mod constant de antrenorul lui Udinese, Francesco Guidolin. „Torje e un jucător foarte bun. A reacţionat formidabil, chiar dacă nu prea a jucat la echipa de club. Dar el a bifat minute la Udinese. Chiar nu înţeleg cum Torje nu joacă la Udinese. Antrenorul lui cred că a avut exemplul practic văzându-l cum a jucat la naţională. Sigur, e strategia lui, ştie mai bine ce are de făcut, dar eu rămân surprins că nu îl foloseşte mai des. Pot fi jucători care să nu evolueze în mod constant la club, dar pot ajuta la naţională. La fel am făcut şi cu Marica. E un fotbalist care, atunci când vine la lot, joacă foarte bine. Din păcate, s-a accidentat acum“, a punctat Piţurcă.

Nu plânge după Chivu, dar după Mutu da

Întrebat dacă mai speră să-l facă pe Cristi Chivu să revină la naţională, Victor Piţurcă a făcut o declaraţie surprinzătoare, afirmând că are nevoie de el, dar să nu-şi trateze colegii cu superioritate. „Chivu trebuie să-şi dorească să vină. În ziua de azi e foarte importantă motivaţia. Dacă vine un jucător cu nasul pe sus, nu poate da randament. Factorul psihic are un rol formidabil“, a spus selecţionerul. „Adi n-a jucat în ultimul timp, a fost accidentat. Era mai greu să-l chem după o lună în care nu a jucat la echipa de club în mod constant. Am preferat o soluţie care, din punct de vedere fizic, e la un nivel foarte înalt. Pe Mutu ne vom baza la meciurile importante, dar numai dacă va fi la un nivel corespunzător. Marius Niculae are şi el probleme. Pur şi simplu, nu avem un atacant veritabil. Ne lipseşte aproape o echipă. Tot răul este spre bine, deoarece am posibilitatea să văd şi alţi jucători, chiar cu riscul de a pierde meciul“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS