6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSpectacol garantat!

Spectacol garantat!

Pandurii Târgu Jiu – Steaua Bucureşti
Stadion „Municipal“, sâmbătă, ora 21.30 (Digi Sport 1).
Formaţii probabile:
Pandurii:
Mingote – Unguruşan, Viera, Rada, Cristea – Voiculeţ, Pintilii, Nistor – Maxim, Batin, Ibeh. Antrenor: Petre Grigoraş.
Steaua: Tătăruşanu – Geraldo, Chiricheş, Iliev, Lupu – Chipciu, Bălan, Bourceanu, Cr. Tănase – Tatu, Rusescu. Antrenor: Mihai Stoichiţă.

Atât Pandurii, cât şi Steaua vor miza pe atac la Târgu Jiu. Pandurii caută primul succes acasă în retur, iar Steaua vrea să rămână în cursa pentru titlu.

Steaua joacă, la Târgu Jiu, primul meci din mandatul de două luni al lui Mihai Stoichiţă. După două jocuri fără gol marcat, victoria este singura variantă care mai poate alimenta pretenţiile bucureştenilor la câştigarea campionatului. „Suntem ieşiţi din calculele la titlu dacă nu batem la Târgu Jiu! Pandurii e o echipă care joacă, Grigoraş nu refuză niciodată jocul. Ne doream alt meci la revenire, dar asta este, nu putem schimba sistemul competiţional“, a declarat noul manager din Ghencea, Mihai Stoica. Pandurii a reuşit doar trei remize în retur acasă, dar succesul de la Mioveni pare să fi descătuşat trupa gorjeană. După ce a învins în tur, la Ploieşti, scor 2-1, Petre Grigoraş s-ar mulţumi acum şi cu un egal. „Meciul cu Steaua e cu totul altceva. Ei vin după două meciuri în care au câştigat un singur punct, au un lot foarte valoros şi e normal ca după noua schimbare să pună toate tunurile pe meciul cu noi. Pe noi nu ne interesează de ei. Vreau continuitate, vreau un joc bun. Sper să găsesc formula câştigătoare, egalul nu ar fi o tragedie, ci un rezultat bun pentru noi. Sper ca dorinţa jucătorilor, motivarea să fie maximă“, a spus Petre Grigoraş.

Grig cere atitudine

Ambele echipe vor juca ofensiv. Mihai Stoichiţă ar vrea să aplice un 4-3-3 pe placul lui Becali, iar Petre Grigoraş nu ştie să joace decât pe atac. „Orice meci îţi poate oferi şi un 0-0 frumos, dar şi un 3-3 urât. Să-l încurc pe domnul Stoichiţă? Fiecare ne apărăm şansele“, a afirmat Grig. Pentru a contracara valoarea individuală a adversarilor, pandurii trebuie să facă multă risipă de efort. În plus, e nevoie şi de o doză consistentă de noroc pentru un rezultat bun. „Într-un meci cu Steaua nu poţi avea multe oportunităţi. Echipă bună, cea mai bună apărare, cu jucători de atac mulţi, are de unde alege antrenorul. Sunt jucători de naţională, vorba cuiva de la ei, sunt crema fotbalului românesc. Pe unul îl ştim, Chiricheş e jucător valoros, şi mai au acolo pe Chipciu, Tănase, Rusescu etc. Dacă nu eşti peste ei fizic şi cu atitudine, nu poţi obţine punct sau puncte. Ca să câştigi trebuie să ai şi şansă“, crede tehnicianul gazdelor.
Plecat de la Târgu Jiu în iarnă, Vlad Chiricheş ar putea reveni în postura de căpitan al Stelei. Matei, Martinovici şi Stanca, şi ei foşti panduri, au şanse mici să joace.
„Municipalul” va fi plin sâmbătă seară. Toate cele 2.500 de bilete puse în vânzare de gorjeni s-au epuizat vineri în doar câteva ore. „Cred că stadionul o să fie alb – roşu – albastru“, a comentat Grigoraş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS