19.8 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăSportOltchim, debut convingător

Oltchim, debut convingător

Campioana României a făcut o partidă de excepție pe terenul formației Krim Ljubljana, câștigând la o diferență de șase goluri. Revenită în poarta Oltchimului, Luminița Huțupan-Dinu a dat încredere apărării.

Campioana României la handbal feminin Oltchim Râmnicu Vâlcea a învins, sâmbătă, în deplasare, formaţia Krim Ljubljana, scor 31-25 (16-13), în meciul de debut din grupa a 2-a principală a Ligii Campionilor. Este un prim pas pentru oltence, care au un moral bun după ce au învins dubla câștigătoare a Ligii Campionilor. Pentru Oltchim au marcat jucătoarele: Ozel – 8 goluri, Ardean Elisei – 5, Chirilă – 5, Manea – 4, Jovanovici – 3, Vizitiu – 3, Nechita – 2, Managarova – 1.
După meci, antrenorul Radu Voina a declarat că jucătoarele sale trebuie să rămână „cu picioarele pe pământ“. „Am început cu dreptul şi e foarte bine. E primul meci câştigat de Oltchim în această fază, ne bucurăm cu toţii, dar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ. E doar primul meci din grupă. Ne-am luptat foarte mult în apărare şi fetele au dorit neapărat victoria, au fost încrezătoare şi s-au luptat. Au dovedit că sunt o adevărată echipă. Totul e minunat când se termină cu victorie, dar şi maniera în care am obţinut-o. Nu mai e cazul să ne amintim câte fete ne lipsesc, dar asta înseamnă să fii echipă, să câştigi când e greu“, a spus Voina la Digi Sport, citat de Mediafax.
Preşedintele CS Oltchim, Petre Berbecaru, s-a declarat încântat de rezultat. „Sunt fericit, e o victorie pe care am dorit-o şi am obținut-o. Am demonstrat că Oltchim poate să aibă altă faţă decât cea pe care o arată în unele meciuri din campionat. Am avut ceva emoţii la început, când am debutat de la minus trei goluri, dar mi-am dat seama că fetele se impun încet-încet şi vor face un meci mare. Luminiţa Huţupan-Dinu a apărat foarte bine, poate şi mai bine, dar dincolo de asta, ea este un catalizator pentru echipă. Ea îşi face datoria şi, oricând va pleca, va pleca pe uşa din faţă. Îşi doreşte să câştige însă înainte un trofeu cu Oltchim“, a precizat Berbecaru tot la Digi Sport.

Huțupan, revenire
cu emoții în fața fostei echipe

Portarul Luminița Huțupan-Dinu, care a reușit sâmbătă 15 parade, a avut emoții să înfrunte formația pentru care a evoluat ani buni, câștigând de două ori Liga Campionilor.
„Am avut emoţii să joc la Krim, unde am avut a doua casă timp de şase ani în cariera mea. Le-am ajutat astăzi pe fete, le felicit, dar şi pe antrenori pentru felul extraordinar în care au pregătit acest joc. Să nu vorbim de semifinale de pe acum, mai avem cinci partide. Ne gândim la următorul meci şi apoi mai vedem“, a afirmat portarul Luminiţa Huţupan-Dinu, în timp ce Aurelia Brădeanu a lăudat-o pe colega sa: „Ne-am dorit foarte mult această victorie, e foarte important să câştigăm în deplasare. Ne-am apărat bine, agresiv, iar Luminiţa în poartă ne-a dat aripi. Astăzi am fost echipă. Nu ne gândim acum la semifinale, ci vrem să luăm fiecare meci pe rând“.
În celălalt meci al grupei, Buducnost (Muntenegru) s-a impus pe terenul lui Metz (Franţa), scor 29-27. Următorul meci al Oltchimului în Liga Campionilor va fi duminică, pe teren propriu, cu Metz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS