20.5 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportElena Bogdan, la un pas de tabloul principal

Elena Bogdan, la un pas de tabloul principal

Tenismana craioveană are nevoie de victorie în faţa nemţoaicei Sabine Lisicki (123 WTA) pentru a ajunge pe tabloul principal la turneul de mare şlem de la Roland Garros

Jucătoarea craioveană de tenis Elena Bogdan, locul 202 WTA, a acces ieri în ultimul tur al calificărilor pe tabloul principal de simplu feminin al turneului de la Roland Garros, după ce a învins-o, cu scorul de 6-1, 6-3, pe australianca Sophie Ferguson, locul 133 WTA, a 16-a favorită, după 83 de minute de joc.
„Ema“, de 19 ani, aflată la cea mai bună performanţă a sa la un turneu de mare şlem la senioare, mai are nevoie de o singură victorie pentru a accede pe tabloul principal la Roland Garros, iar astăzi o va întâlni pe germanca Sabine Lisicki, locul 123 WTA, a opta favorită a calificărilor. Pentru accederea în ultima fază a calificărilor, Elena Bogdan, una dintre cele mai promiţătoare jucătoare de tenis din România, şi-a asigurat un cec de 8.000 de euro şi 50 de puncte WTA. Alte două românce, Alexandra Cadanţu şi Liana Ungur, au încercat ieri, după închiderea ediţiei, să acceadă în turul trei al calificărilor.
La masculin, Adrian Ungur şi Marius Copil au părăsit competiţia încă din turul al doilea al calificărilor. Ungur a trecut pe lângă victorie în meciul cu francezul Marc Gicquel, scor 3-6, 7-6, 6-2. Meciul lui Marius Copil a avut o soartă asemănătoare, arădeanul câştigând primul set la 4 în faţa cehului Lukas Rosol, care s-a impus însă în următoarele două cu 6-3, 6-4.

Norocosul Hănescu,
în semifinale la Nisa

Victor Hănescu s-a calificat ieri în semifinalele turneului de la Nisa (dotat cu premii totale de 450.000 de euro), tenismanul român profitând de abandonul olandezului Robin Haase, la scorul de 6-2, 2-0 în favoarea lui Hănescu. În cel de-al doilea game al setului al doilea, Haase a călcat strâmb şi şi-a sucit glezna dreaptă. A primit îngrijiri medicale, dar nu a mai jucat decât câteva mingi şi a renunţat. Partida a durat doar 56 de minute. Românul a câştigat categoric primul set, scor 6-2, în timp ce în al doilea reuşise deja un break (scorul era 2-0 în momentul în care Haase a anunţat că abandonează). Pentru accesul în semifinale, Hănescu va primi 90 de puncte ATP şi un cec în valoare de 20.700 de euro.
În penultimul act al turneului de pe Coasta de Azur, Victor se va duela cu învingătorul disputei David Ferrer (Spania) – Alexandr Dolgopolov (Ucraina). „Hăne“ a avut noroc la Nisa: l-a învins pe Benoit Paire în turul I, apoi a beneficiat de abandonul americanului Andy Roddick, apoi a învins fără probleme un lucky loser, pe Michael Russel. Pentru Hănescu este a doua prezenţă într-o semifinală de turneu ATP în acest an, după cea disputată la Casablanca şi pierdută în faţa italianului Potito Starace.
Alexandra Dulgheru (28 WTA) s-a oprit în sferturile de finală ale turneului de la Bruxelles, cu premii de 618.000 de dolari, fiind învinsă ieri de rusoaica Vera Zvonareva (3 WTA), cu 6-0, 6-1. Atât Hănescu, cât şi Dulgheru vor juca pe tabloul principal la Roland Garros.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS