28.4 C
Craiova
duminică, 2 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportManchester United, cu un pas în finală

Manchester United, cu un pas în finală

Schalke – Manchester
Stadion: „AufSchalke“, spectatori: 61.672.
Au marcat: Giggs ‘67, Rooney ‘69.
Schalke: Neuer – Uchida, Matip, Metzelder, Sarpei (‘73, Escudero) – Farfan, Papadopoulos, Jurado (‘83, Draxler), Baumjohann (‘53, Kluge) – Edu, Raul. Antrenor: Ralf Ragnick
Manchester United: Van der Sar – Fabio, Ferdinand, Vidic, Evra – Valencia, Carrick, Giggs, Park (‘73, Scholes) – Rooney (‘81, Nani), Hernandez (‘73, Anderson). Antrenor: Alex Ferguson.

Ajunsă nesperat în semifinalele Ligii Campionilor, Schalke 04 a crezut în şansa ei şi a sperat că poate juca finala, însă visul s-a cam spulberat după prima manşă, Manchester United câştigând de o manieră categorică, scor 2-0, chiar pe „AufSchalke“. După o primă repriză în care au dominat, dar nu au înscris, portarul germanilor făcând minuni, britanicii au continuat forcingul în partea secundă şi au punctat de două ori, prin „veteranul“ Ryan Giggs (‘67) şi Wayne Rooney (‘69). Partida retur se va disputa miercuri (4 mai), pe „Old Trafford“.
Eliminat în 1997 de Borussia Dortumund, iar în sezonul trecut de Bayern München, managerul lui Manchester United, Sir Alex Ferguson, a afirmat că este fericit că a depăşit o echipă din Germania, fiind convins că elevii săi vor disputa finala de pe 28 mai, găzduită de stadionul „Wembley“. „Am reuşit un meci mare în Germania, a fost o seară fantastică. Jucătorii au crezut în şansa lor, au sperat şi totul a ieşit bine. Concentrarea, intensitatea şi viteza de joc au fost excelente. La un moment dat, ne lipsea doar golul, dar Ryan Giggs a rezolvat problema. Adevărul este că am aşteptat destul de mult să învingem o echipă germană. Constat că avem rezultate deosebite în deplasare. Îţi trebuie experienţă pentru a evolua atât de bine pe terenul adversarei. Vom avea câteva zile de foc în următoarea perioadă, dar sperăm ca până la urmă totul să iasă bine“, a spus Sir Alex Ferguson.

Rangnick nu s-a resemnat

Deşi este greu de crezut că Schalke poate întoarce rezultatul cu Manchester United, cunoscută fiind invincibilitatea „diavolilor“ de pe propriul teren, antrenorul Ralf Rangnick a afirmat că nimic nu este imposibil şi că el crede că echipa sa poate marca de trei ori pe „Old Trafford“. „Am întâlnit o echipă foarte puternică, începutul de meci a fost infernal. Cu trecerea timpului, am încercat să ţinem cât mai mult mingea, dar, spre deosebire de meciul cu Inter Milano, ne-a lipsit pasa decisivă. Manuel Neuer a prins o zi mare, dar până la urmă tot am pierdut. Repriza a doua a fost ceva mai bună. United este favorita clară la calificare, dar în fotbal s-au văzut multe. Poate Manchester este sigură că este în finală, dar cine ştie? Un lucru e clar, vom juca fără nici o presiune, nu mai avem ce să pierdem“, a punctat Rangnick.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS