30.6 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportStart lansat al Caravanei Olimpice

Start lansat al Caravanei Olimpice

Aproximativ 1.500 de copii au făcut ieri mişcare în Parcul Tineretului din Craiova, în cadrul Caravanei Olimpice GDF Suez, proiect iniţiat de Comitetul Olimpic Sportiv Român

Comitetul Olimpic Sportiv Român (COSR) a ales oraşul Craiova ca loc de pornire al Caravei Olimpice GDF Suez, un proiect naţional ce promovează sănătatea prin mişcare, ce se va desfăşura în şapte mari oraşe ale României, iar organizatorii nu au regretat. Peste 1.500 de copii au venit ieri încă de la ora 9.00 să participe fie la cros, fie la atelierele sportive de volei, baschet, handbal, tenis de câmp, tenis de masă şi badminton. Fiecare a primit câte o şapcă şi un tricou din partea reprezentanţilor COSR. Cei mai mulţi s-au înscris la cros, care a fost rezervat copiilor între 8 şi 16 ani, dar şi bazele sportive unde se practică alte sporturi au fost destul de aglomerate. Cei mici au fost supravegheaţi şi au jucat în compania sportivilor de performanţă, baschetbalişti, handbaliste şi voleibalişti de la SCM-U Craiova, handbalişti de la CS Universitatea Craiova, tenismeni de la CSS Craiova etc. Nu doar copiii au avut prilejul să facă mişcare. Cei cu vârsta de peste 18 ani au putut participa la un cros, iar la start s-au adunat aproape 50 de persoane. Câştigător a fost un atlet de performanţă, Daniel Betej, de la CSM Craiova. Munca participanţilor a fost răsplătită, primii trei clasaţi la cros fiind premiaţi.

Marii campioni,
în mijlocul copiilor

Evenimentul s-a bucurat de prezenţa unor nume de rezonanţă ale sportului românesc, care au participat cu succes la Jocuri Olimpice, Campionate Mondiale şi Europene. Atletismul a fost reprezentat de mari campioane: Violeta Beclea Szekely, Ionela Târlea (angajate la COSR), Doina Melinte (ANST), Cristieana Cojocaru (antrenoare CSM Craiova), Natalia Andrei (director DJST Dolj), Niculina Lazarciuc (profesor Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“). Au mai interacţionat cu sportivii fostul voleibalist Nicu Stoian (director Sport Club Muncipal Craiova), dar şi campioana europeană la tenis de masă Otilia Bădescu.
Aceştia au stat în mijlocul copiilor – Otilia Bădescu chiar a jucat minute bune tenis în compania participanţilor -, au făcut fotografii şi au dat autografe.
COSR a avut o colaborare foarte bună pe plan local cu toată lumea, iar la final au primit fie diplome de onoare, fie plachete cu următoarele instituţii: Primăria Craiova, Prefectura Dolj, Poliţia Locală, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, Direcţia pentru Sport şi Tineret a judeţului Dolj, CSM Craiova, CS Universitatea Craiova, SCM Craiova, Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“ Craiova, CSS Craiova, CN „Nicolae Titulescu“ Craiova etc.

Câştigătorii crosului

categoria 8-9 ani: Vanesa Balaci şi Paulo Francisco Pascu
categoria 10-11 ani: Mihaela Truşcă, Eduard Pătraşcu
categoria 12-14 ani: Cătălina Chircă şi Valentin Pătru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU