30.6 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportExecuţie în stil brazilian

Execuţie în stil brazilian

Gaz Metan Mediaş – Pandurii Târgu Jiu 2-0
Stadion „Gaz Metan“, spectatori: 4.000.
Au marcat: Eric ‘55, R. Zaharia ‘63.
Gaz Metan: Pleşca – R. Zaharia, Fl. Lazăr, Akaki, Vukadinovici – Todea, Hoban – Munteanu (‘46, Roman), Eric (‘68, Dudiţă), Pârvulescu (‘84, Bozeşan) – Bawab.
Antrenor: Cristian Pustai.
Pandurii: Mingote – Matei (‘46, Pleaşcă), Viera, Chiricheş, Grecu – Voiculeţ, Pintilii, Nistor (‘76, Apostu) – Vranjes, Lemnaru, Brata (‘60, Stromajer).
Antrenor: Petre Grigoraş.
Cartonaşe galbene: Chiricheş, Matei.
Au arbitrat: M. Prodan – M. Nagy, P. Gaşpar.

Pandurii Târgu Jiu a cedat inexplicabil după pauză la Mediaş, iar brazilianul Eric de Oliveira a păstrat-o pe Gaz Metan în cursa pentru cupele europene cu o reuşită de generic şi o pasă de gol, trimiţându-i totodată pe gorjeni spre matineu

Intenţiile pandurilor de a recupera la Mediaş din punctele pierdute acasă cu Bistriţa au avut acoperire şi în teren. Cel puţin în prima parte. Pandurii a stat numai în terenul advers, însă i-a lipsit luciditatea în faţa careului lui Pleşca. Finalizările, destul de puţine, au venit din lovituri de colţ sau şuturi de la distanţă, dar numai unul singur a prins cadrul porţii lui Pleşca, reţinut cu uşurinţă de goalkeeperul Gazului. Petre Grigoraş i-a dat credit în continuare în atac lui Lemnaru, în detrimentul lui Apostu, ex-clujeanul făcând un joc şters. Oltenii au început în atac şi au obţinut primul corner chiar la prima acţiune. Vranjes s-a aflat la capătul centrării lui Brata, dar a trimis mingea departe de buturi. Voiculeţ şi-a încercat şi el norocul de la distanţă (‘6), iar Matei i-a dat ceva de lucru lui Pleşca, la un şut de la 20 de metri (‘12). Vranjes a mai avut o finalizare cu capul, după un corner, şi aceasta pe lângă poartă (‘30). Gaz Metan a contat o singură dată la poarta lui Mingote, şutul lui Todea din interiorul careului fiind blocat de fundaşii lui Grigoraş (‘10).

Pandurii, carne de tun

Cele două echipe au ieşit total schimbate de la cabine. Pandurii, de nerecunoscut, iar Gaz Metan, irezistibilă. Insistenţa gazdelor a fost răsplătită rapid, Eric de Oliveira reuşind să deschidă scorul cu o execuţie extraordinară, şut în vinclu de la 30 de metri (1-0, ‘55).
Şocul i-a doborât pe băieţii lui Grigoraş, care nu au găsit replică. Pârvulescu putea majora diferenţa pe un contraatac, dar Mingote a salvat cu piciorul (‘59), iar lui Roman i-a lipsit un vârf de bocanc să împingă mingea în poarta goală la acţiunea lui Hoban (‘60). Până la urmă, gorjenii tot au mai cedat. Eric a centrat din corner şi Zaharia a deviat cu capul la colţul lung (2-0, ‘63).
Petre Grigoraş i-a trimis în teren şi pe Stromajer şi Apostu, alături de Lemnaru, dar nu a crescut nivelul de periculozitate al echipei sale. Singurele speranţe de gol au venit la şuturile de la distanţă ale lui Vranjes şi Pintilii, precise, dar destul de slabe pentru a-l surprinde pe Pleşca.
Pandurii a rămas pe loc retrogradabil şi se vede obligată să învingă campioana CFR Cluj în etapa viitoare pentru a nu fi condamnată mult prea devreme la matineu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS