24 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportHandbaliştii gorjeni sunt puţini, dar sufletişti

Handbaliştii gorjeni sunt puţini, dar sufletişti

Energia Pandurii Târgu Jiu nu poate strânge nici 16 jucători să completeze foaia de joc, însă liderii grupării gorjene sunt hotărâţi să lase o impresie frumoasă în partea a doua a Ligii Naţionale de handbal masculin.

Fără extrema stângă Gabriel Florea, aşteptat să revină de la turneul final al Campionatului Mondial, şi Ciprian Şandru, accidentat, lotul echipei de handbal masculin Energia Pandurii Târgu Jiu cuprinde 15 jucători, dintre care trei portari. Cum Vukas este indisponibil, tehnicianul Liviu Andrieş are mari probleme în a-şi desfăşura antrenamentele, fiind obligat să apeleze la doi dintre portari pentru a exersa anumite scheme de joc.
Energia poate alinia totuşi un prim şapte competitiv cu Dragomir – Apolzan, Iacob (Criciotoiu), Truică, Păiuş, Giotoiu, Florea, însă pe bancă nu mai rămân prea multe soluţii. Cum în 2011 mai sunt de jucat 15 jocuri din actualul sezon, lupta se anunţă foarte dificilă. „Nici nu avem o foaie întreagă de 16 jucători. Suntem puţini, dar sufletişti. Sunt 15 meciuri rămase de disputat şi va fi foarte greu din punct de vedere fizic. Nu avem presiune. Acesta e avantajul nostru“, a spus Giotoiu. Pivotul gorjenilor vrea să-şi facă datoria la echipa de club cu speranţa că va reveni în atenţia naţionalei în ciuda problemelor financiare de la club. „Nu vii chiar liniştit la sală din cauza problemelor financiare, dar ne facem treaba la antrenamente. Încercăm să înţelegem situaţia. Nu am nimic de arătat cuiva. Vreau doar să ajut echipa şi să mă ajut pe mine. Intrăm pe teren să ne jucăm şansa la fiecare meci“, a mai spus Giotoiu. Şi Andrei Păiuş crede că Energia va „puncta“ în 2011 la capitolul dăruire mai mult decât în mandatul lui Stângă. „Atmosfera e bună, chiar foarte bună. Nu mă aşteptam să fie aşa după cele întâmplate. Ne dorim să câştigăm cât mai multe meciuri. La ce lot avem acum şi a fost în tur nu putem emite aceleaşi pretenţii, dar cred că o să fie mai multă dăruire, devotament, o să se schimbe ceva în imaginea echipei. Am fost mai blânzi până acum“, a declarat Păiuş.

Turneul de la Târgu Jiu, anulat

Energia Pandurii Târgu Jiu a renunţat la organizarea turneului amical de la Târgu Jiu programat în perioada 5-6 februarie, după ce Federaţia Română de Handbal a reprogramat jocul contând pentru etapa a 13-a a Ligii Naţionale dintre HCM Constanţa şi Energia Pandurii pe 9 februarie. Iniţial, partida trebuia să se desfăşoare pe 19 februarie. Gruparea gorjeană va disputa totuşi pe 4 şi 5 februarie două jocuri amicale la Târgu Jiu, cel mai probabil în compania divizionarei A Potaisa Turda. „Nu avea rost acest turneu în 5-6 februarie. O să avem două jocuri de pregătire cu o echipă mai accesibilă, probabil Potaisa Turda, echipă de Divizia A care va promova“, a declarat tehnicianul Liviu Andrieş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS