16.8 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportO simplă formalitate

O simplă formalitate

Energia Rovinari a trecut fără probleme de codaşa CSU Cuadripol Braşov la Târgu Jiu, scor 96-64 (21-21, 30-11, 22-18, 23-14), însă prestaţia trupei lui Nikolic nu l-a mulţumit pe preşedintele secţiei de baschet, Marius Vlaicu.
Fără Louis Darby, menajat pentru jocul cu BC Timişoara, Energia a fost ţinută în şah de copiii Braşovului în primul sfert, 21-21. Gazdele s-au concentrat mai mult în sfertul doi şi au rezolvat, pe alocuri spectaculos, meciul. Slobodan Nikolic a rulat tot lotul până la final, iar acest lucru s-a văzut pe tabela de marcaj. Energia nu a atins nici acum pragul psihologic de 100 de puncte, chiar dacă a avut în faţă cea mai slabă echipă din ultimii doi ani, lucru digerat cu greu de preşedintele secţiei de baschet a gorjenilor, Marius Vlaicu.
„Am rulat toţi jucătorii. Eu mă aşteptam să se concentreze mai mult. Regret că nu am dat 100 de puncte. Totuşi, nu ne-am apărat cum mă aşteptam, mai ales că acest meci a fost de pregătire pentru jocul cu Timişoara“, a spus Vlaicu. În schimb, Nikolic s-a declarat mulţumit de apărare, cu excepţia primului sfert.
„Nu sunt mulţumit de apărarea din primul sfert. În celelalte sferturi am primit 15 puncte şi cred că ne-am apărat bine. Am încercat să facem o anumită apărare care consider că ne va ajuta foarte mult la Timişoara. A fost o repetiţie şi un antrenament bun în vederea jocului următor. Am promis că o să dăm 100 de puncte. La pauză era un scor bun, dar câteva aruncări pe final ne-au oprit să atingem acest prag. Meciul de la Timişoara devine foarte important, pentru că, dacă am avea opt victorii şi şapte înfrângeri la finalul turului, am putea spune că am avut o primă parte bună de campionat“, a declarat Nikolic.

Nikolic, obligat să bată la Otopeni

Conducerea secţiei de baschet a Energiei va discuta încă de astăzi cu tehnicianul sârb strategia de transferuri şi a returului şi nu va aştepta finalul turului. Oficialii gorjeni nu cred că Energia este capabilă să învingă la Timişoara, iar în această situaţie este obligată să câştige la Otopeni, în prima etapă a returului, pentru a nu rata prezenţa în play-off. Dacă pierde şi la Timişoara şi la Otopeni, Nikolic riscă să fie demis.
„Luni (astăzi – n.r.) o să am o primă discuţie cu antrenorul Slobodan Nikolic despre strategia pentru retur şi transferuri. Vom vedea dacă vom cădea de acord. Şi dânsul are o responsabilitate, dar şi eu. Avem un meci foarte greu la Otopeni, pe care trebuie să-l câştigăm ca să intrăm în play-off. Ne trebuie minimum 15 victorii să putem să accedem în play-off. Avem şapte acum şi să vedem ce putem face la Timişoara. E greu să câştigi în faţa publicului de acolo. Dacă nu vom cădea de comun acord, cineva îşi asumă responsabilitatea cu un anumit risc după două-trei etape din retur. Îmi place antrenorul Nikolic, dar trebuie să fim şi eficienţi în teren“, i-a transmis Vlaicu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS