19.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportBielorusele s-au impus fără probleme în Bănie

Bielorusele s-au impus fără probleme în Bănie

SCM-CSS Craiova              46
BC Horizont Minsk            78
Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“, spectatori: 500.
SCM-CSS: Adelina Ştefan (6 puncte), Fatou Kane (2), Andreea Gligă, Anca Sipoş (2), Eniko Tarţa (11), Janina Simionca (11), Lydia Whitehead (14). Antrenori: Liviu şi Daniela Manea.
BC Horizont: Panasiuk (10p), Yafremava (2), Dureika (5), Khatsko (8), Anufryienka (20), Valko (8), Pavicevic (2), Likhtarovich (18), Ivashchanka (2) şi Hasper (3). Antrenor: Anatoli Buyalski.
Au arbitrat: Aristotelis Hadjisolomonou (Cipru), Borislav Peltekov (Bulgaria).
 

Baschetbalistele de la SCM-CSS Craiova nu au putut ţine pasul cu BC Horizont Minsk, pierzând meciul din Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ la o diferenţă de 32 de puncte.

Echipa feminină de baschet SCM-CSS Craiova a suferit joi seară, pe teren propriu, al treilea eşec din tot atâtea partide disputate în grupa B a FIBA Eurocup.
Singura formaţie românească feminină prezentă în această competiţie a fost depăşită cu scorul de 78-46 (18-14, 14-10, 20-11, 26-11) de BC Horizont Minsk (Belarus), echipă care a câştigat grupa cu patru victorii şi se anunţă o candidată serioasă la calificarea în Final-Four-ul FIBA Eurocup.
Mult mai experimentate şi cu o apărare agresivă, jucătoarele bieloruse, conduse de pe margine chiar de selecţionerul Anatoli Buyalski, au dominat meciul şi nu au dat nici o şansă elevelor lui Liviu şi Danielei Manea, pe care în partida din tur le învinseseră la o diferenţă şi mai mare, de 39 de puncte diferenţă (scor 92-53).
Cu toate acestea, tehnicianul Buyalski a menţionat la finalul jocului că diferenţa de pe tabela de marcaj este prea mare faţă de prestaţia echipei sale: „Am avut parte de un meci dificil şi consider că scorul nu este aşa realist. Felicit echipa craioveană pentru felul în care a evoluat şi îi doresc succes în meciul următor, de la Moscova. Mulţumim celor de la Craiova pentru ospitalitate, pentru că am beneficiat de condiţii bune aici şi ne-am simţit bine“.

Procentaj slab la aruncări

De partea cealaltă, antrenorul Liviu Manea a spus că echipa sa a avut un procentaj slab la aruncările din acţiune, 18 transformate din 55 de la 2 puncte, una reuşită din opt de la 3 puncte: „Am avut procentaj slab la aruncări. Bielorusele au avut o apărare agresivă şi cu toate acestea noi am avut mai multe faulturi. Aceste meciuri ne ajută să creştem în valoare şi să ne pregătim mai bine pentru competiţia internă“. Janina Simionca, jucătoare care a evoluat 35 de minute şi a marcat 11 puncte, a recunoscut superioritatea adversarelor: „Am întâlnit o formaţie cu jucătoare mult mai în vârstă faţă de noi, mai experimentate, o echipă cu o bancă mult mai lungă. De la ele, doar două fete nu au marcat puncte, la noi am fost şase-şapte jucătoare, iar una dintre noi a ieşit cu cinci greşeli. Nici arbitrajul nu a fost cum ar fi trebuit să fie. A fost mai mult pentru echipa din deplasare, nu pentru cea de acasă. La un moment dat aveam opt greşeli de echipă noi şi ele trei, deşi jucau agresiv. Am făcut tot ce am putut, nu ne-a intrat nici mingea în coş. Nu mai avem nici o şansă în cupele europene şi urmează să ne facem datoria în campionat“. Oltencele vor disputa ultimul meci din grupă joia viitoare, în deplasare, cu Dinamo Noginsk Moscova (Rusia).

Derbi cu Alexandria

Fetele de la SCM-CSS Craiova dispută sâmbătă, pe teren propriu, de la ora 20.00, derbiul seriei sud-est din Divizia A, contra formaţiei CST BC Alexandria, în cadrul etapei a 11-a. Echipa din Alexandria este liderul seriei, cu 18 puncte, iar craiovencele ocupă locul secund, cu 13 puncte, dar mai au de disputat un joc restant.

Susţinute de fotbalişti

La partida dintre SCM-CSS şi BC Horizont Minsk au asistat şi componenţii divizionarei secunde de fotbal Gaz Metan CFR Craiova, însoţiţi de antrenorul „Jerry“ Gane, dar şi Ovidiu Stângă, fost jucător şi antrenor la Universitatea Craiova, şi mijlocaşul leonez al Ştiinţei, Julius Wobay. „Le mulţumim că au venit la partidă şi sperăm că vor fi în tribune şi la partidele din campionat“, a spus antrenorul Liviu Manea. De la Sport Club Municipal, doar câţiva voleibalişti şi componenţii echipei masculine de baschet, care aveau antrenament după meci, au venit să le vadă evoluând pe colegele de club.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII