30.6 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiovencele, bătute de rusoaice pe final

Craiovencele, bătute de rusoaice pe final

SCM-CSS Craiova – Spartak Noginsk Moscova 64-69 (20-21, 16-17, 14-17, 14-14)
Sala Sporturilor
„Ion Constantinescu“, spectatori: 350.
SCM-CSS: Anca Sipoş (21 de puncte), Eniko Tarţa (20), Janina Simionca (6), Lydia Whitehead (15), Fatou Kane (2). Au mai intrat: Andreea Gligă şi Adelina Ştefan. Antrenori: Liviu Manea, Daniela Manea.
Spartak Noginsk: Tatiana Sergheeva (6p), Nelli Nevrozova (21), Zhanna Milanovic (1), Mariana Ivanova (11), Viktoriya Shagan, Olga Sperankaya (9), Yulia Khodzhayan (6), Yulia Tokareva (15). Antrenori: Serghei Erofeev şi Nelli Feriabnikova.
Au arbitrat: Shefqet Bekteshi (Albania), Borislav Peltekov (Bulgaria).

Baschetbalistele de la SCM-CSS Craiova au fost depăşite, pe teren propriu, de către Spartak Noginsk. Echipa rusă s-a desprins pe tabelă în ultimele minute, profitând de epuizarea fizică a craiovencelor.

Prima partidă din FIBA Eurocup susţinută de baschetbalistele de la SCM-CSS Craiova, joi seară, pe teren propriu, în compania formaţiei ruse Spartak Noginsk Moscova, a făcut ca Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ să fie aproape plină. Elevele lui Liviu Manea veneau după un eşec usturător suferit în prima partidă din grupă, la Minsk, cu BC Horizont (scor 92-53), şi îşi doreau să facă un meci bun în faţa propriilor spectatori.
Craiovencele au început bine şi la jumătatea sfertului întâi conduceau cu 8-4. Rusoaicele s-au apropiat, au preluat conducerea cu 11 secunde înainte de finalul primei reprize (21-19), iar Anca Sipoş a mai înscris un punct pentru gazde, până la expirarea timpului. Şi sfertul doi a fost echilibrat, câştigat însă tot de jucătoarele din Moscova (17-16). Mult mai experimentate, oaspetele au apăsat pe acceleraţie în sfertul următor, s-au impus cu 17-14 şi au dus scorul la 55-50 înainte de ultima repriză. Formaţia olteană nu a renunţat la luptă şi, cu un minut înainte de final, s-au apropiat pe tabelă la doar trei puncte (64-67).
Au urmat ratarea lui Tarţa şi două pase greşite ale americancei Whitehead, iar timpul se scurgea în favoarea oaspetelor. Ultimele două puncte au fost marcate de rusoaice, din aruncări libere.

Manea: Ne-au surprins

Antrenorul craiovean Liviu Manea s-a bazat aproape întreg meciul doar pe cinci jucătoare: Sipoş, Tarţa şi Whitehead – integraliste, Simionca – 39 de minute şi Kane – 38, iar acest lucru a contat, pe final jucătoarele fiind epuizate şi chiar având probleme mari în a mai recupera mingea sau în a pasa la coechipiere.
„Cum mă aşteptam, echipa rusă este puternică, a făcut multe schimbări. Noi nu am avut oportunitatea să facem atâtea schimbări, am stat în puţine jucătoare, puţine marcatoare. Ne-am dorit victoria, am încercat, dar atât am putut. Formaţia din Moscova ne-a surprins faţă de ceea ce văzusem eu pe un DVD că au jucat împotriva celeilalte echipe din grupă, din Minsk. Adversarele au făcut şi contraatac, au pasat mai repede decât noi, au marcat de sub panou singure, deci le-au ieşit combinaţiile. În plus, au avut o apărare destul de agresivă, iar noi am putut arunca de puţine ori de la trei puncte“, a spus Liviu Manea după meci.
„Ne-a lipsit foarte puţin să obţinem prima victorie, dar ele au fost mai bune pe final şi s-au impus. Am făcut multe faulturi, iar pe final ne-a fost puţin teamă să nu fim eliminate, şi dacă intram în prelungiri era mai greu“, a adăugat jucătoarea Anca Sipoş, cea mai bună marcatoare a gazdelor.
Andreea Gligă a evoluat două minute, iar Adelina Ştefan – doar un minut, iar pe bancă s-au mai aflat Carmen Bonciog, Laura Lungu, Maria Magla, Andra Manea şi Adelina Constantinescu. În campionatul intern, fetele de la SCM-CSS Craiova stau în această rundă.

Tocală vrea investiţii pentru ca echipa să meargă în primăvara europeană

La meci a venit şi preşedintele Federaţiei Române de Baschet, Carmen Tocală, pentru a vedea la lucru singura reprezentantă a României în FIBA Eurocup (feminin). Tocală a declarat după încheierea partidei că oltencele mai au şanse de calificare în primăvara europeană, dar ar trebui să se mai facă unele investiţii: „Lipsa de experienţă şi-a spus cuvântul. Sunt jucătoare tinere, echipa este pentru prima dată în cupele europene, o competiţie grea, dar pe de altă parte mai au şanse reale. Echipa poate mai mult decât a arătat în acest meci, dar încă nu e omogenă. Totuşi, e greu să joci doar în cinci jucătoare şi recomand preşedintelui clubului, dar şi primarului oraşului o investiţie minimă. Craiova poate urca pe podium şi să meargă în primăvara europeană. Eu cred că eforturile se pot face şi le vor face cei care sunt răspunzători de soarta echipei“.
Şefa federaţiei a spus că arbitrii români ar trebui să ia exemplul celor străini, care lasă jocul mai liber: „E oful meu personal, dar şi al federaţiei. La şedinţa comisiei de arbitri am specificat că în campionatul României, atât la masculin, cât şi la feminin, baschetul este considerat de arbitri un joc de domnişoare. Este nefiresc, dar şi echipa din Moscova a simulat în această seară (joi seară – n.r.) foarte multe faulturi care nu au fost“.

„Leii“ din Bănie înfruntă „tigrii“ mureşeni
Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova evoluează sâmbătă, de la ora 20.00, pe teren propriu, urmând să primească vizita liderului la zi, BC Târgu Mureş, în cadrul etapei a zecea din Divizia A. Craiovenii vin după două eşecuri consecutive, acasă cu Oradea şi în deplasare, la Târgu Jiu, când au fost depăşiţi la scor de Energia Rovinari, şi vor să facă un meci bun contra „tigrilor“ din Târgu Mureş, pregătiţi de Deri Csaba. Oaspeţii au un jucător nou în lot, fundaşul Dwight Lews, dar nu vor putea conta pe pivotul Aleksandar Mladenovic, accidentat. Mladenovic este principalul marcator al formaţiei mureşene, cu o medie de 17,44 puncte pe meci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS