21.8 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportFetele de la CS Real, învinse de campioane

Fetele de la CS Real, învinse de campioane

Fotbalistele craiovene au pierdut cu 3-1 disputa cu FCM Târgu Mureş, campioana din sezonul trecut şi liderul Ligii I, în prezent. Oltencele, care joacă de plăcere, au evoluat împotriva unui adversar al cărui buget se apropie de 900.000 de lei.

Fotbalistele de la CS Real Craiova au fost învinse, pe teren propriu, cu scorul de 3-1 (2-1) de campioana en-titre FCM Târgu Mureş, partida din cadrul etapei a opta din Liga I desfăşurându-se duminică, pe terenul „Termo“.
Craiovencele, pregătite de Sorin Pătraşcu, au deschis scorul, prin atacantul Mădălina Vâlciu, dar nu s-au putut bucura nici un minut, deoarece adversarele au restabilit egalitatea după doar două atingeri de minge. Marcatoare a fost Monika Szinka, jucătoare de bază la naţionala României, care a profitat de plasamentul greşit al portarului Flori Bertea. Până la pauză, mureşencele au trecut în avantaj, prin reuşita surorii gemene a Monikăi Szinka, Zsuzsanna.
În fine, campioanele, care au dominat jocul, dar nu şi-au creat foarte multe ocazii clare de gol, au înscris golul trei pe final de joc, prin Nicoleta Bărbos, în urma unei faze la care cei de pe banca tehnică a craiovenilor au cerut fault în atac. De altfel, în urma acestei faze, antrenorul craiovean Sorin Pătraşcu a fost trimis în tribună de „centralul“ întâlnirii, Cristina Dociorman, desemnată la sfârşitul anului trecut cel mai bun arbitru feminin, la centru. De altfel, argeşeanca i-a iritat pe craioveni, care au considerat unele decizii eronate.
De notat efortul jucătoarei Andreea Tomescu, care abia şi-a scos piciorul din ghips şi contrar recomandărilor medicului, a intrat în teren şi şi-a ajutat echipa, chiar dacă şchiopăta vizibil.
Pentru CS Real au evoluat jucătoarele: Bertea – Moacă, Pozmac, Stanciu, Tomescu – Bâscoveanu, Ristache, Cojocaru, Dunavăţu – A. Peşu, Vâlciu. Au mai intrat: Dragomir şi Neacşu.
În urma acestui succes, formaţia din Târgu Mureş, care beneficiază de un buget care se învârte în jurul sumei de 900.000 de lei, s-a instalat în fotoliul de lider, urmată de Olimpia Cluj, care are un meci mai puţin disputat, iar CSReal Craiova se află pe locul trei.

Şi Sporting a pierdut
la Brazi

Şi cealaltă formaţie craioveană, Sporting, a pierdut în această rundă. Elevele Victorinei Simion au jucat în deplasare cu CS Brazi, fiind depăşite cu scorul de 6-4. Golurile celor de la Sporting au fost reuşite de Claudia Buză (2), Diana Buză şi Cristina Iacoviţă. Victorina Simion a mizat pe jucătoarele: Dragomir – Godeanu, Oniciu, Davidescu, Rogojină – Foleanu, D. Buză, Iacoviţă, Cl. Buză – A. Maria şi Goncea. În etapa viitoare, programată duminică, Sporting va juca pe teren propriu cu Metalul Vlăhiţa, iar CS Real Craiova în deplasare cu Şcoala de Fotbal „Nicolae Dobrin“ din Piteşti.

Craioveanul Pălărie,
în Comitetul Executiv
al FRF

Marian Pălărie, preşedintele clubului Sporting Craiova, a fost ales vineri reprezentantul echipelor de fotbal feminin în Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal (FRF). Locul era vacant după demisia din acest for a lui Daniel Robe (fost preşedinte a echipei Smart Bucureşti, retrasă din campionat după prima etapă din noul sezon). Au existat trei candidaţi: Marian Pălărie (Sporting Craiova), Nicu Neagoe (CS Real Craiova) şi Ion Bărbăcioru (Fair Play Bucureşti). În primul tur de scrutin, Nicu Neagoe, preşedintele echipei Real şi totodată al AJF Dolj, a obţinut trei voturi, iar Pălărie şi Bărbăcioru, câte şase şi au mers în turul doi. Acolo, Marian Pălărie a câştigat cu scorul de 7 la 6. Nicu Neagoe a contestat dreptul de participare al lui Ion Bărbăcioru, motivând că, potrivit ROAF, Bărbăcioru nu avea dreptul să-şi depună candidatura, deoarece clubul pe care îl conduce nu are activitate exclusiv de fotbal feminin, ci are şi grupe de băieţi în campionatul de juniori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII