27.8 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportStroe: Stoica ar fi o soluţie

Stroe: Stoica ar fi o soluţie

Corneliu Andrei Stroe l-ar pune pe Fane Stoica antrenor la Ştiinţa, dar „Mourinho“ pare decis să-şi încerce norocul în străinătate.

Telenovela cu Victor Piţurcă la Craiova nu s-a sfârşit, fostul selecţioner urmând ca zilele acestea să ia o decizie în privinţa echipei pe care o va antrena în viitorul sezon, Universitatea Craiova, Steaua sau va alege străinătatea, ultima oară fiind căutat de naţionala Bahreinului. „Piţi" a fost în Bănie, a urmărit un antrenament al alb-albaştrilor şi meciul decisiv Universitatea – Oţelul Galaţi, 3-0, apoi a părăsit Oltenia fără să ofere un răspuns tranşant în privinţa aşa-zisei oferte pe care i-a făcut-o din nou Adrian Mititelu. La meciul de la Drobeta Turnu Severin, Piţurcă a vorbit despre viitorul Ştiinţei şi cu Corneliu Stroe, preşedintele de onoare al Universităţii, iar pe site-ul craiovamaxima.ro a apărut o declaraţie a mentorului Craiovei Maxima despre subiectul zilei în Bănie, viitorul antrenor principal al grupării alb-albastre: „Piţurcă mi-a zis că îi trebuie un buget de două milioane de euro pentru transferuri ca să vină la Craiova. Am un nume şi nu-mi permit să mă fac de râs, a spus Piţi".

 

Stroe: Trebuie lot pentru performanţă

 

Rugat să ofere detalii asupra acestui subiect, Corneliu Stroe a ţinut să precizeze ieri pentru GdS: „N-am afirmat niciodată aşa ceva, adică n-am pronunţat nici o sumă pe care mi-ar fi spus-o mie Piţurcă. Este o declaraţie care nu-mi aparţine şi care, evident, nu poate fi probată. Am declarat doar că lui Victor Piţurcă îi face plăcere să (re)vină la Universitatea Craiova, dar îi trebuie lot pentru performanţă. El are un nume şi nu poate să se facă de râs şi să lupte pentru evitarea retrogradării, cum s-a întâmplat în această ediţie de campionat. Fac o paranteză: după meciul câştigat de Universitatea cu Oţelul Galaţi, am primit felicitări de la unele persoane. Felicitări pentru că am rămas în prima ligă?! Revenind la subiectul viitorului antrenor: Piţi ar veni doar pentru ca Ştiinţa să se lupte la vârf. Asta am declarat despre varianta Piţurcă, nimic altceva. Am mai spus, ca opinie personală, că, dacă eşuează proiectul aducerii lui Piţi la Universitatea, printre alte nume de antrenori români, şi Ştefan Stoica ar fi o soluţie. Repet, este o simplă părere care poate fi adoptată sau nu".

Fane Stoica nu a putut fi contactat ieri, dar persoane din anturajul său susţin că antrenorul oltean va semna în scurt timp un contract cu o echipă din străinătate.

 

Wotte: Regret că n-am jucat cu Ştiinţa pe „Ion Oblemenco“

 

Olandezul Mark Wotte a părăsit luni seară Craiova. Dacă la venire a fost aşteptat cu surle şi trâmbiţe, luni seară, în gara din Bănie, a fost condus doar de fostul secund, Corneliu Papură. „Nu-mi vine să cred ceea ce mi s-a întâmplat la Universitatea. Sunt dezamăgit de modul nedrept şi nelegal prin care mi s-a întrerupt contractul, dar asta-i problema avocaţilor… Plec cu marele regret că n-am apucat să joc, cu Universitatea Craiova, pe legendarul stadion «Ion Oblemenco», acolo unde s-a scris istoria acestui club. Şi nu din vina mea, a fost decizia celui care conduce clubul. Universitatea ar fi trebuit să evolueze pe «Ion Oblemenco»", a spus „suspendatul" antrenor Wotte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

33 COMENTARII