18.7 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportTenismenele române, victorioase

Tenismenele române, victorioase

Jucătoarele române de tenis Edina Gallovits şi Simona Halep au trecut cu bine de primul tur al calificărilor pentru tabloul principal al turneului de la Roland Garros, al doilea Mare Şlem al anului, informează Agerpres. Edina Gallovits a învins-o pe italianca Romina Oprandi, în două seturi, cu 6-3, 6-2, şi urmează să joace cu învingătoarea din meciul Shannon Golds (Australia) – Oksana Kalaşnikova (Georgia).

La rândul său, Simona Halep, cotată cu şansa a noua de calificare, a dispus de Darya Kustova (Belarus) în două seturi, scor 6-0, 7-6(2), şi în turul doi ar putea-o întâlni pe Monica Niculescu, în cazul în care aceasta o va elimina pe Ksenia Lykina (Rusia).

La turneul de 600.000 de dolari de la Varşovia (Polonia), Alexandra Dulgheru s-a calificat în sferturile de finală după ce a învins-o pe elveţianca Timea Bacsinszky cu 6-2, 6-4, la capătul a 89 de minute. Viitoarea adversară a Alexandrei, care şi-a asigurat 120 de puncte WTA, va fi învingătoarea dintre Ţvetana Pironkova (Bulgaria) şi Elena Dementieva.

Singura jucătoare română care nu a cunoscut succesul a fost Sorana Cârstea, care a fost eliminată încă din primul tur al turneului de 220.000 de dolari de la Strasbourd (Franţa), fiind învinsă de britanica Elena Baltacha cu 3-6, 5-7.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS