28.4 C
Craiova
duminică, 2 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportBobi Verdeş aleargă după gol la Craiova

Bobi Verdeş aleargă după gol la Craiova

Fostul jucător al Ştiinţei vrea să înscrie în poarta echipei care l-a lansat în fotbalul mare şi recunoaşte că s-ar mulţumi şi cu un punct obţinut în Bănie.

Unirea Alba Iulia a învins etapa trecută FC Vaslui cu 2-0 şi a prins curaj înaintea meciului cu Universitatea de pe stadionul „Ion Oblemenco“. Zilele trecute, Bobi Verdeş, fost jucător la Universitatea, i-a avertizat pe juveţi că este gata să le dea gol, fiind convins că ardelenii vor putea pleca neînvinşi din Bănie. Ieri, la conferinţa de presă a Unirii, Bobi şi-a reafirmat poziţia, rememorând câteva momente din perioada în care îmbrăca tricoul alb-albastru. „Nu-mi iese din minte acel meci incredibil din septembrie 2002, când am învins Steaua cu 3-1 şi am marcat întâia mea dublă în elită, în faţa a peste 40.000 de spectatori. Craiova venea după scandalul «Neţoiu», iar echipa era decimată, mai rămăseseră patru jucători, eu, M. Sava, I. Rada şi I. Stancu, restul fiind transferaţi la Dinamo“. Pentru că titularul postului de vârf împins, sârbul Rade Veljovic, este suspendat, mai mult ca sigur Verdeş va apărea în primul unsprezece. „Abia aştept să joc iarăşi pe «Ion Oblemenco». Craiova poate fi considerată a doua mea casă. Îmi face plăcere să fiu implicat
într-un asemenea meci, cu gruparea unde am cunoscut adevărata consacrare în fotbal“, a mai spus Verdeş, care susţine că nu ar fi rău nici dacă echipa sa ar pleca cu un punct de la Craiova.
Şi mijlocaşul Răzvan Dâlbea a trimis o săgeată către Craiova, mai încrezător după ce le-a dat gol vasluienilor. „Va fi un meci dificil, cu o formaţie valoroasă, dar care a avut un debut de campionat cu rezultate contradictorii. După victoria cu Vaslui, am căpătat un moral bun şi mergem încrezători la Craiova, de unde sperăm să ne întoarcem cu toate cele trei puncte. Chiar dacă calculul hârtiei îi dă drept favoriţi pe olteni, noi sperăm să spargem gheaţa în deplasare şi să câştigăm. Nu ne sperie numele Universităţii şi nu ne temem!“, a declarat Dâlbea, care a înscris sâmbătă primul său gol în Liga I.

Ardelenii se aşteaptă
la un război în Bănie

Privind în urmă, trebuie spus că Unirea Alba Iulia nu a pierdut nici un meci în prima ligă în confruntările directe cu Universitatea Craiova. Dintre cele patru întâlniri, două s-au încheiat cu victoria ardelenilor, una pe „Cetate“ (1-0, în 7 noiembrie 2004), iar cealaltă la Craiova (2-1 în 22 mai 2005). Alte două meciuri s-au terminat nedecis, 2-2 la Alba Iulia (25 octombrie 2003) şi 0-0 în Bănie (7 mai 2004). Ardelenii vor să rămână neînvinşi, iar principala „armă“ a Unirii este mijlocaşul Florin Dan, apreciat de „spionii“ Ştiinţei, care au urmărit etapa trecută meciul dintre Alba Iulia şi FC Vaslui. „E un sentiment plăcut când ştii că evoluţiile îţi sunt apreciate, indiferent de la cine vin laudele. Cu atât mai mult îmi doresc ca în jocul de sâmbătă să fie o nouă evoluţie pozitivă şi să contribui la un rezultat bun la Craiova. În Bănie, ne aşteaptă un nou război, un meci foarte dificil. Universitatea are o echipă foarte puternică, a început greu campionatul, dar acum e pe val, a schimbat antrenorul şi a remizat la Timişoara. Noi am căpătat încredere după victoria recentă cu FC Vaslui şi mergem decişi să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a lua tot din acest joc dificil. Sperăm să şi reuşim, dar important este să luăm puncte, să nu intrăm iarăşi în criză. Oarecum, situaţia seamănă cu cea dinaintea partidei de la Ploieşti, un meci între două vecine de clasament în subsol“, a declarat golgheterul ardelenilor, cu trei reuşite în acest sezon.

Ne fluieră Crăciunescu

Comisia Centrală a Arbitrilor a stabilit ieri brigada care va oficia meciul Universitatea Craiova – Unirea Alba Iulia de mâine, ora 21.45 (GSP TV), de pe stadionul „Ion Oblemenco“, la centru fiind desemnat Teo Crăciunescu (din Râmnicu Vâlcea). Arbitrii asistenţi sunt Ioan Onicaş (Zalău) şi Nicolae Megheşan (Târgu Mureş). Rezervă va fi Florin Constantin (Ilfov), iar observatori – Mircea Călin (Bucureşti) şi Constantin Gheorghe (Suceava). Ultimul meci al Universităţii cu Teo Crăciunescu la centru a fost cel din acest început de campionat, Poli Iaşi – Universitatea 1-0. Până acum, fiul fostului mare arbitru Ion Crăciunescu a arbitrat de cinci ori Universitatea, oltenii obţinând, cu Teo la centru, trei victorii, un egal şi o înfrângere.
Neagoe nu-i poate folosi în acest meci cu Unirea pe Găman (trei etape suspendare, din care una a efectuat) şi pe Dilevski (suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene). Jucătorii Universităţii II, Renato Bălan şi Robert Căle, au fost convocaţi în premieră la naţionala Under 17, alături de alt fotbalist al Ştiinţei, Cornel Suciu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII