24 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCondescu: Campioana va fi tot din provincie

Condescu: Campioana va fi tot din provincie

Preşedintele pandurilor crede că tot o echipă din afara Capitalei se va impune şi în sezonul 2009-2010.

Şeful pandurilor a încercat un nou pronostic, după ce sezonul trecut a anticipat corect că titlul va ajunge în provincie. Şi de această dată, Marin Condescu exclude grupările din Capitală din lupta pentru câştigarea campionatului, la fel ca Mitică Dragomir, şi el convins că provincia va triumfa din nou. „Campionatul îl ia oricine din provincie. Şi Craiova are şanse, mai ales dacă se va împlini dorinţa mea, să bată în prima etapă pe Dinamo. Sunt anti-Bucureşti. Dacă echipele din Capitală nu găsesc nici anul acesta reţeta succesului, intră în faliment“, crede Condescu.
Acesta este convins că noua Comisie de Arbitri condusă de Aron Huzu va reuşi să asigure un climat de corectitudine, însă nu vor dispărea scandalurile din fotbalul românesc. „Arbitrajele vor fi corecte şi de cea mai înaltă calitate. Garantul corectitudinii va fi noua Comisie de Arbitri. Comisiile vor fi independente şi autonome, după cum spun Mircea Sandu şi Mitică Dragomir. Scandalurile, în schimb, vor continua“, anticipează Condescu.
În ceea ce o priveşte pe Pandurii Târgu Jiu, el speră să rămână o echipă incomodă, de mijlocul clasamentului: „Avem cel mai bun lot de când suntem în Liga I. Am 1.001 argumente în acest sens. Avem una dintre cele mai bune linii de mijloc din ţară, iar portarii, apărarea şi atacul sunt de locurile patru-şase. În campionat trebuie să ne aşteptăm la comportamentul bun din pregătiri. Pandurii este o echipă de mijlocul clasamentului. Chiar incomodă, după ce sezonul trecut am învins aproape toate formaţiile din vârful clasamentului. Am pierdut acasă doar cu Urziceni şi Timişoara“.

Buget redus
faţă de anul trecut

Conducerea pandurilor a stabilit echipei lui Sorin Cîrţu o normă de 26 de puncte pe tur şi tot atâtea pe retur. Punctul va fi apreciat la aceeaşi valoare ca sezonul trecut, în schimb, sistemul de premiere va fi modificat. „Facem 26 de puncte în tur, cu o marjă de trei puncte. Nu am schimbat valoarea punctului, rămân aceleaşi prime ca anul trecut: 300 de euro punctul acasă şi 500 în deplasare. Vom schimba însă sistemul de premiere. Cred că până sâmbătă vom cădea de acord ca 50% din valoarea primei să o dăm la sfârşitul lunii şi 50%, la sfârşitul turului. Este o modalitate prin care antrenorul şi jucătorii cred că vor fi în regulă lucrurile“, a declarat Condescu.
Criza financiară şi-a pus amprenta şi pe bugetul echipei Pandurii, mai mic cu circa un milion de euro faţă de sezonul trecut. „Şi noi avem o reducere de la finanţatorii de bază. Avem mai puţini bani cu 20% faţă de anul trecut. Dacă în sezonul 2008-2009 am avut un buget de şase milioane de euro, acum vom dispune de patru-cinci milioane în cel mai rău caz, cu o eroare de 10%. Încă nu am negociat cu sponsorii de bază Energy Holding şi Riviera Group cuantumul sumelor. Campionatul trecut am beneficiat şi de un transfer foarte bun, al lui Djpaka la Bayer Leverkusen, pe care am încasat 1,4 milioane de euro, dar, ce-i drept, am şi cheltuit pe transferuri peste două milioane de euro. Acum nu am câştigat nimic din transferuri şi avem de plătit 180.000 de euro pe cei doi brazilieni, Lima şi Nunes“, a mai spus Condescu.  

Nunes a debutat cu gol

Pandurii Târgu Jiu a câştigat, scor 3-0, amicalul cu Energia Rovinari (Liga a III-a), disputat pe „Municipal“, antrenorul Sorin Cîrţu aliniind o echipă de rezerve. El i-a trimis în teren pe Livşit – Stoica, Lima, Rusu, I. Rada – Basara, Nalaţi, Luţu, Diaconu – Nunes, Arrieta. Spaniolul Arrieta a reuşit o dublă (’2, ’12), iar noua achiziţie, brazilianul Andre Nunes, a închis tabela la prima apariţie în tricoul pandurilor (’65). Gorjenii au testat, cu acest prilej, şi doi jucători, Alin Stoica (Petrolul Ploieşti) şi Andrei Moldovan (FC Baia Mare). Energia Rovinari, pregătită de Gabi Zahiu, a ratat o lovitură de pedeapsă prin Pătraşcu, obţinută tot de el în urma unui contact cu Stoica. Pe final, Pedro Mingote a evoluat pentru rovinăreni după ce portarul Constantinescu a acuzat înţepături la inimă. „A fost un test pentru jucătorii care au evoluat mai puţin, dar şi pentru a vedea în ce stadiu sunt brazilienii Lima şi Nunes. Nu a contat scorul, ci doar mişcarea“, a spus Cîrţu.

Pârvu, spre UTA

Atacantul echipei Pandurii, Lucian Pârvu, este aproape de un transfer la „Bătrâna Doamnă“, acolo unde este dorit de antrenorul Ionuţ Popa, însă UTA trebuie să achite „taxa de transfer“ cerută de gorjeni, 30.000 de euro plus TVA. „Pârvu are o ofertă de la UTA, nu ştiu dacă s-au înţeles. Ionuţ Popa m-a sunat şi mi l-a cerut. El nu va pleca liber de contract. Putem discuta alte posibilităţi de transfer sau îl vom împrumuta“, a afirmat Condescu.
Şi Luţu este liber să dea curs ofertei din Kuweit dacă va dori acest lucru. „Luţu avea un contract semnat cu noi, iar acum doar o renegociere. Oricum,
ne-am înţeles. El e liber să plece oricând dacă asta doreşte sau are o ofertă mai bună, aşa cum am procedat şi cu alţi jucători“, a mai spus Condescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS