23.9 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportUniversitatea ţinteşte locul IV

Universitatea ţinteşte locul IV

Universitatea – Gloria Buzău

Stadion „Ion Oblemenco“, astăzi, ora 18.00 (GSP TV).

Formaţii probabile:

Universitatea: Bornescu – Bărboianu, Şoavă, D. Stoica, Rose – Prepeliţă, Dilevski, Wobay, Gîngioveanu – M. Costea, Fl. Costea. Antrenor: Nicolo Napoli.

Gloria Buzău: Zimmermann – Cojocnean, Mera, Diogo, Siminic – A. Popa, R. Popa, Sanchez, Fl. Sandu – Cl. Ionescu, Mansour. Antrenor: Ion Balaur.

Vor arbitra: Marius Balaci – I. Popa şi Ad. Radu Ghinguleac.

Cu o evoluţie bună şi rezultate pe măsură în ultimele patru etape, Universitatea s-ar putea clasa pe locul IV. Meciul de astăzi, cu „lanterna roşie“ a campionatului, este primul pe care oltenii trebuie să-l câştige.

 

Campionatul a intrat în linie dreaptă, iar lupta pentru podium se înteţeşte, în cele patru etape care au rămas de disputat din această ediţie vom avea cel puţin un derbi. Craiova este în hora pentru accederea în cupele europene, motiv pentru care oltenii lui Mititelu şi Napoli
şi-au propus să nu facă paşi greşiţi în aceste ultime patru runde. Şi dacă aceştia nu vor cunoaşte înfrângerea în Capitală (cu Rapid şi Steaua) şi vor câştiga cele două întâlniri de acasă (de astăzi cu Buzăul şi din ultima etapă, cu FC Vaslui), ar fi posibil să terminăm pe locul IV? De altfel, după meciul destul de chinuit cu CS Otopeni, şi antrenorul Nicolo Napoli a spus: „Mai sunt patru etape dificile, dar trebuie să dăm totul pentru a ne îndeplini obiectivul şi a merge în Europa".

Partida de astăzi, cu „lanterna roşie" a campionatului, Gloria Buzău, este una în care favorită este Universitatea. Nu este o noutate faptul că oltenii, în ciuda unor sincope, cum au fost meciurile de la Timişoara şi Târgu Jiu, sunt totuşi pe val, că reprezintă o forţă în fotbalul românesc. Gloria, chiar dacă va juca în Bănie fără presiune – buzoienii sunt de multe etape ca şi retrogradaţi -, nu are cum să pună probleme echipei de pe locul V (Craiova).

Meciul de astăzi se va desfăşura la o oră (18.00) la care Comisia de Licenţiere a FRF deja şi-a făcut cunoscut punctul de vedere în privinţa problemelor de licenţiere pentru viitorul sezon, problemă care a frământat de ceva vreme nu numai pe finanţator şi suporteri, dar şi pe jucători, chiar dacă declaraţiile din tabăra alb-albastră au fost optimiste şi liniştitoare în ultimele zile.

 

Pavel Badea: Ştiinţa va câştiga

 

Despre disputa de astăzi de pe „Ion Oblemenco", fostul jucător şi antrenor al Universităţii, Pavel Badea, a spus: „Având în vedere obiectivul Craiovei, zic că este un meci foarte important pentru Universitatea, iar ţinând cont de diferenţa mare de valoare dintre cele două competitoare, Ştiinţa este favorită. Cu siguranţă că toate cele trei puncte vor fi contabilizate de gazde".

Ştiinţa va aborda probabil meciul cu Buzău altfel decât a făcut-o cu Otopeniul, suporterii olteni sperând la un recital fotbalistic al favoriţilor, întâlnirea fiind un fel de repetiţie cu public pentru derbiurile Universităţii din Capitală, din următoarele două etape, cu Rapid şi Steaua.

Cum Ovidiu Dănănae şi Valerică Găman au primit în partida cu CS Otopeni, al şaptelea, respectiv al patrulea cartonaş galben al sezonului, ei sunt suspendaţi pentru această partidă cu Gloria Buzău. În tabara oaspeţilor, I. Matei, Moreira, Bonfim şi Mansour sunt incerţi, dar ultimul ar putea evolua. Conform declaraţiilor patronului Timişoarei, Craiova s-ar fi arătat interesată de transferul lui Mansour la Universitatea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

21 COMENTARII