28.4 C
Craiova
duminică, 2 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportLucescu a refuzat naţionala României

Lucescu a refuzat naţionala României

FRF i-a propus tehnicianului lui Şahtior Doneţk să preia reprezentativa tricoloră, însă antrenorul a preferat să-şi prelungească cu doi ani contractul cu echipa „minerilor“ ucraineni.

Federaţia Română de Fotbal i-a propus selecţionerului Victor Piţurcă rezilierea contractului de antrenor al echipei naţionale după ce prima reprezentativă a pierdut aproape toate şansele de a se califica la Cupa Mondială din 2010. În aşteptarea răspunsului lui Piţurcă, forul fotbalistic românesc l-a împuternicit pe directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, să înceapă negocierile cu Mircea Lucescu, în speranţa că tehnicianul formaţiei ucrainene Şahtior Doneţk va accepta să preia postul de selecţioner. Directorul general al FRF s-a deplasat în cursul acestei săptămâni la Marsilia pentru a discuta cu „Il Luce“. Tehnicianul român, care este la Doneţk din mai 2004, a reuşit să obţină cu Şahtior calificarea în semifinalele Cupei UEFA, după ce a învins joi, în deplasare, cu scorul de 2-1, formaţia Olympique Marseille.

Lucescu a primit din partea FRF un proiect

Ionuţ Lupescu a declarat vineri că i-a făcut o ofertă antrenorului Mircea Lucescu pentru preluarea postului de selecţioner al echipei naţionale a României, iar tehnicianul formaţiei Şahtior Doneţk va da un răspuns după Sărbătorile de Paşte.
„Am discutat cu Mircea Lucescu, urmează ca după Paşte să ne dea un răspuns. Este important ca el să se decidă dacă va continua să pregătească o echipă de club sau dacă vrea să antreneze o naţională. Am înţeles că preşedintele de la Şahtior i-a propus deja prelungirea contractului. Mircea Lucescu are mai multe oferte, nu numai acestea două“, a spus Lupescu.
Directorul general al FRF a explicat că nu a discutat cu Lucescu despre aspectul financiar al viitorului contract, pentru că antrenorul nu este interesat de bani.
„Nu am discutat nimic de bani. Nu e vorba de bani dacă vine sau nu la echipa naţională. I-am propus un proiect, i-am făcut noi o ofertă“, a precizat Lupescu.

Ahmetov a fost mai convingător decât Lupescu

Răspunsul lui Lucescu la propunerea făcută de directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, a venit înainte de Paşte, antrenorul român semnând vineri prelungirea înţelegerii cu Şahtior Doneţk pentru încă doi ani.
„Preşedintele clubului, Rinat Ahmetov, şi antrenorul Mircea Lucescu au căzut de acord pentru continuarea colaborării. Rinat Ahmetov declarase după meciul cu Marseille că intenţionează să-i propună lui Lucescu să rămână la Doneţk. Anunţăm cu satisfacţie că Mircea Lucescu, cel mai de succes antrenor al echipei Şahtior, va continua munca aici. El a semnat un nou contract, valabil doi ani, care intră în vigoare de sâmbătă, 18 aprilie“, a informat site-ul oficial al grupării ucrainene.
Duminică seară, în etapa a 24-a a primei ligi ucrainene, Şahtior Doneţk a obţinut o nouă victorie, trecând, cu scorul de 2-1, de formaţia Metalurg Doneţk. La Şahtior, Răzvan Raţ a fost rezervă. În aceeaşi rundă, mijlocaşul român Tiberiu Ghioane a marcat unicul gol al formaţiei Dinamo Kiev în meciul cu Krivbas, pierdut cu scorul de 1-2. Ghioane, care a fost integralist, a marcat în minutul 28 şi a primit un cartonaş galben în minutul 45. Celălalt român de la Dinamo Kiev, Florin Cernat, nu a evoluat.
În clasament conduce detaşat Dinamo Kiev, cu 61 de puncte. Pe poziţia a doua, cu 49 de puncte, se situează Şahtior Doneţk, iar pe locul al treilea este Metalist Harkov, cu 48 de puncte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS