29.3 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportVictor Hănescu, învins de Andy Murray

Victor Hănescu, învins de Andy Murray

În ciuda scorului, tenismanul român nu a cedat uşor, iar momentele spectaculoase din timpul partidei i-au făcut pe spectatorii de la Monte Carlo să aplaude la scenă deschisă ambii jucători la ieşirea de pe teren.

 

Prima întâlnire dintre Victor Hănescu şi Andy Murray, numărul patru mondial, s-a încheiat cu victoria scoţianului, scor 6-3, 6-2, în turul secund al Masters-ului de la Monte Carlo, dotat cu premii totale în valoare de 2.750.000 de euro.

Românul a început entuziasmant partida, reuşind să facă break chiar din primul game, însă britanicul a replicat imediat, recuperându-şi serviciul pierdut. Victor şi-a luat din nou avans de un break, practicând un joc foarte bun, însă la serviciu nu s-a descurcat deloc bine, iar Murray a revenit, a egalat, iar apoi s-a desprins la 5-2. După trei servicii la rând pierdute, Hănescu a reuşit să-şi facă unul, venind la 3-5, însă nu a putut realiza break-ul în cel de-al nouălea game şi a cedat primul set la trei.

Cei doi tenismeni au mers cap la cap doar două game-uri în actul al doilea, pentru că scoţianul a profitat din nou de serviciul românului şi i-a fost foarte uşor să-şi facă treaba. A fructificat două dintre cele cinci şanse de break şi s-a impus cu 6-2, pentru că Victor nu a fost capabil să-şi ia înapoi serviciile cedate, deşi a fost în două rânduri foarte aproape de a face acest lucru.

Cea mai bună realizare a lui Hănescu în Principat rămâne un tur trei, atins acum patru ani. Pentru evoluţia din acest an, tenismanul român va fi răsplătit cu 45 de puncte ATP şi cu 14.500 de euro.

Celelalte rezultate înregistrate la Monte Carlo: turul întâi: J. Tipsarevic (Serbia) – G. Monfils (Franţa) 6-3, 6-1, D. Nalbandian (Argentina) – P. Mathieu (Franţa) 6-4, 3-6, 6-3, A. Montanes (Spania) – N. Almagro (Spania) 7-6, 4-6, 7-6, F. Fognini (Italia) – T. Berdych (Cehia) 1-6, 6-3, 6-3, J. Lisnard (Monaco) – C. Rochus (Belgia) 6-2, 6-2, M. Vassallo Arguello (Argentina) – I. Andreev (Rusia) 2-6, 7-6, 6-2, D. Ferrer (Spania) – F. Lopez (Spania) 6-2, 6-3, I. Karlovic (Croaţia) – F. Serra (Franţa) 6-4, 6-4, M. Safin (Rusia) – L. Hewitt (Australia) 6-4, 7-5; turul al doilea: N. Djokovic (Serbia) – O. Hernandez (Spania) 6-1, 6-2, A.Beck (Germania) – G. Simon (Franţa) 7-5, 6-1, J. Monaco (Argentina) – T. Robredo (Spania) 6-2, 6-4.

Cârstea, eliminată
la Barcelona

 

Jucătoarea română de tenis Sorana Cârstea a fost eliminată marţi, în runda inaugurală a turneului de la Barcelona, unde a fost învinsă de bielorusa Anas-tasia Yakimova, venită din calificări, informează site-ul oficial al competiţiei dotate cu premii în valoare de 220.000 de dolari. Sorana, favorită numărul 8, a pierdut în două seturi, scor 6-7, 6-7, deşi a avut mai multe şanse de a învinge, într-un meci care a durat aproximativ două ore şi jumătate. Pentru participarea la acest turneu, românca va primi 1.725 de dolari şi un punct WTA. Sorana Cârstea a mai rămas în competiţia de dublu, unde face pereche cu Andreja Klepac, iar aseară, după închiderea ediţiei, au întâlnit perechea M. Ani / R.Voracova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS