22.6 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportLucescu se luptă cu Marseille pentru semifinale

Lucescu se luptă cu Marseille pentru semifinale

Şahtior a învins în tur echipa franceză cu 2-0 şi are prima şansă la calificare înaintea meciului retur de pe „Stade Velodrome“.

Mircea Lucescu este cu un pas în semifinalele Cupei UEFA. Formaţia pregătită de tehnicianul român întâlneşte în această seară, în deplasare, pe Olympique Marseille, în manşa a doua a sferturilor competiţiei, şi porneşte cu avantajul de 2-0 din meciul tur.
Statisticile sunt de partea lui Şahtior, care nu a fost eliminată niciodată atunci când a câştigat la două goluri diferenţă în meciul tur. În schimb, gruparea de pe „Stade Vélodrome“ a reuşit o singură dată să recupereze o astfel de diferenţă de scor din trei tentative. Singurul succes de acest gen al francezilor datează din 2005, când Olympique a pierdut cu 2-0 la La Coruna, în Cupa Intertoto, şi s-a impus în retur cu 5-1.
Şahtior a înfruntat de trei ori echipe din Franţa în cupele europene şi s-a calificat în faza următoare a competiţiei o singură dată. Partida de pe „Velodrome“ va fi a 50-a în competiţiile europene pentru gruparea ucraineană, la care este legitimat şi Răzvan Raţ.

Lucescu se aşteaptă la un meci greu

Mircea Lucescu susţine că partida din Franţa va fi deosebit de dificilă pentru elevii săi. „Am obţinut o victorie importantă în tur, dar ne aşteaptă un meci foarte greu la Marseille. Pe teren propriu, francezii beneficiază de aportul unui public care nu de puţine ori i-a împins spre victorie. Olympique are jucători care luptă până în ultimul minut, deci trebuie să rămânem concentraţi până la fluierul final. În trecut, am mai făcut greşeli şi am pierdut calificări în finalul meciurilor, dar de data aceasta sper că va fi altfel“, a spus Lucescu.
Tehnicianul îl va folosit cel mai probabil ca titular pe fundaşul stânga Răzvan Raţ, care a intrat din nou în graţiile sale, după o perioadă în care a fost ţinut mai mult pe banca de rezerve.

Pyatov îndeamnă la prudenţă

Cu toate că au câştigat cu 2-0 meciul tur şi sunt favoriţi la calificare, jucătorii lui Şahtior nu sunt deloc entuziasmaţi, iar portarul Andriy Pyatov susţine că echipa din Doneţk trebuie să fie foarte concentrată şi atentă la Marsilia. „Nu va fi o excursie în Franţa, ne aşteaptă un meci greu, pe care trebuie să-l abordăm cu multă atenţie. Trebuie să uităm rezultatul din tur şi să dăm totul pe teren. Vom sărbători abia după ce se va termina partida“, a spus goalkeeper-ul.
Colegul său, Hübschman, doreşte să marcheze şi în Franţa, după ce deja a făcut-o în meciul de la Doneţk: „Sunt sigur că tactica lui Olympique va fi alta faţă de partida de la Doneţk. Trebuie să înscriem un gol pe terenul lor pentru a fi siguri de calificare. Nu mi-ar displăcea să marchez chiar eu“.

Cheyrou şi Zenden, incerţi

Antrenorul lui Marseille, Eric Gerets, se confruntă cu câteva probleme de efectiv înaintea disputei cu echipa lui Lucescu. Benoît Cheyrou şi Boudewijn Zenden nu s-au refăcut după accidentările suferite şi ar putea fi lăsaţi în tribună. Tehnicianul urma să decidă aseară, după ultimul antrenament, dacă-i va folosi sau nu în partida de pe „Velodrome“ pe cei doi, care au fost titulari în meciul tur.
În ceea ce-i priveşte pe Mears (răcit), Valbuena (lovit la genunchi) şi Samassa (probleme musculare), veştile sunt bune, aceştia având şanse să fie recuperaţi. Ziani, care a suferit o accidentare în urmă cu mai mult timp, şi-a reluat antrenamentele alături de coechipieri încă de luni, dar are şanse mici să fie folosit de Gerets, pentru că este în urmă cu pregătirea fizică.
Echipa care se va califica în semifinale va întâlni pe învingătoarea dintre Dinamo Kiev, echipă la care joacă Tiberiu Ghioane şi Florin Cernat, şi Paris Saint Germain. Cele două se vor întâlni astăzi, la Kiev, după ce în tur au remizat, scor 0-0. Tot astăzi se vor mai juca partidele Manchester City – Hamburg SV (în tur 1-3) şi Udinese – Werder Bremen (în tur 1-3).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS