22.2 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportNou-promovata SCM-CSSU a intrat în play-off

Nou-promovata SCM-CSSU a intrat în play-off

Baschetbalistele craiovene au încheiat pe locul opt sezonul regulat al Diviziei A, iar în sferturile de finală ale play-off-ului vor înfrunta MCM Târgovişte, echipa de pe primul loc.

Chiar dacă a pierdut meciul din ultima rundă din sezonul regulat al Diviziei A, fiind învinsă sâmbătă, în deplasare, de către CSM Oradea cu scorul de 74-58, echipa feminină de baschet SCM-CSSU Craiova a reuşit să se menţină pe locul opt şi implicit să intre în play-off, ceea ce reprezintă o performanţă, având în vedere că elevele lui Liviu şi Daniela Manea au promovat anul acesta în prima ligă. Oltencele au depăşit la coşaveraj echipa de pe locul 9, „U“ Trustul CRE Cluj. După cele 26 de runde disputate în sezonul regulat, cele două formaţii erau la egalitate de puncte, 38, iar în confruntările directe, fiecare echipă s-a impus la aceeaşi diferenţă, de 26 de puncte. Craiova şi Cluj au făcut rocadă în clasament în runda trecută, când oltencele au câştigat în Bănie duelul direct, cu scorul de 85-59. În etapa disputată sâmbătă, „U“ Trustul CRE Cluj, cea mai titrată echipă din baschetul feminin românesc, a fost învinsă pe teren propriu, de ICIM Arad, campioana en-titre, scor 82-53.

Greu cu MCM Târgovişte
 
Anterenorul echipei SCM-CSSU, Liviu Manea, a spus ieri că se bucură pentru intrarea echipei sale în play-off: „Este o realizare importantă pentru clubul nostru, mai ales să suntem nou-promovaţi. Am spus că se va juca accederea în play-off până în ultima etapă a sezonului regulat. Am avut avantajul că «U» Cluj a jucat sâmbătă dimineaţă, iar noi când am început meciul de la Oradea ştiam deja că au pierdut şi nu am mai avut nici o emoţie. Le-am depăşit la coşaveraj. Clujencele au avut – 54, iar noi +58. Nu mă gândeam în timpul campionatului că departajarea pentru play-off se va face după coşaveraj“.
În sferturile de finală ale play-off-ului, SCM-CSSU Craiova va înfrunta echipa de pe primul loc MCM Târgovişte, jocurile fiind programate pe 11, 14 şi 17 aprilie.
Liviu Manea este conştient că sunt minime şansele echipei sale să treacă de lider şi, după ce se va consulta cu conducătorii clubului, va cere la Federaţie ca primele două partide să se dispute la Târgovişte: „Am ajuns până aici, dar trebuie să fim realişti. Nu avem şanse să batem Târgovişte“. În sezonul regulat, MCM Târgovişte s-a impus în ambele jocuri cu SCM-CSSU: 81-26 şi 84-62.

Băieţii au pierdut la Mureş

Echipa masculină de baschet SCM-U Craiova a fost învinsă, sâmbătă, în deplasare, de către BC Mureş Târgu Mureş cu scorul de 86-67 (21-17, 24-19, 27-10, 14-21) în penultima rundă a sezonului regulat din Divizia A. Antrenorul craiovean Paul Nicolae a mizat în acest joc pe următorii baschetbalişti: Tomic (22 de puncte), Green (10), Răducanu (11), Homes (2), Mitchell (12). Pe parcurs au mai intrat: V. Ştefan (10), Lepădat, Albu şi Andonie. SCM-U Craiova a rămas pe locul 12, iar în ultima etapă din sezonul regulat, programată pe 4 aprilie, va juca pe teren propriu cu CS Otopeni, ocupanta locului şase.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS