24 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportOltenii vor să câştige în Ardeal

Oltenii vor să câştige în Ardeal

Ambele echipe oltene din Divizia A de baschet masculin, SCM-U Craiova şi Energia Rovinari, joacă astăzi în deplasare. Craiova întâlneşte vicecampioana „U“ Mobitelco Cluj, iar gorjenii înfruntă Gaz Metan Mediaş.

 

Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova întâlnesc astăzi, în deplasare, de la ora 19.00, vicecampioana României, „U" Mobitelco Cluj, în cadrul rundei a 25-a din Divizia A. Craiovenii au plecat de ieri-dimineaţă spre oraşul ardelean, având în vedere distanţa mare până la destinaţie. Antrenorul principal al oltenilor, Paul Nicolae, a recunoscut că „U" Mobiltelco Cluj este o echipă greu de bătut, dar că elevii săi vor încerca să producă surpriza: „Trebuie să recunoaştem că întâlnim un adversar cu mult peste noi, care luptă pentru locul doi, ce le-ar permite clujenilor să joace finala campionatului, aşa cum au făcut-o şi în sezonul trecut. Cu toate acestea, sperăm să facem un joc bun şi, de ce nu, să producem surpriza". Nicolae a explicat că pentru echipa sa este mult mai importantă partida de sâmbătă, de pe teren propriu, cu BC Târgovişte: „Ne aşteaptă un meci greu sâmbătă, pe care trebuie să-l câştigăm, cu BC Târgovişte, o echipă din partea inferioară a clasamentului. De aceea, la Cluj, dacă vom vedea în primele sferturi că nu avem şanse prea mari, voi băga în teren toţi jucătorii de pe banca de rezerve, pentru a evita vreo accidentare". Unul dintre componenţii echipei SCM-U, Iulian Corneanu, participă în aceste zile la turneul semifinal al campionatului naţional de juniori Under 20, reprezentând clubul CSU-LPS Piteşti. Revenind la meciul de la Cluj, trebuie spus că ardelenii, pregătiţi de Tab Baldwin, îşi doresc neapărat victoria în faţa propriilor suporteri, după ce în runda trecută au fost învinşi, în deplasare, de CS Otopeni.

Înaintea acestui joc, Mobitelco ocupa locul trei în Divizia A, cu 37 de puncte, la trei distanţă de primele două clasate, Asesoft Ploieşti şi Elba Timişoara, iar SCM-U se afla pe poziţia a 12-a (30 p), la egalitate de puncte cu echipa de pe locul 11, rivala de-o viaţă, Dinamo Bucureşti.

Evans: Pauza ne-a prins bine

 

Şi cealaltă echipă olteană din Divizia A de baschet masculin, Energia Rovinari, joacă în deplasare, cu Gaz Metan Mediaş. Gorjenii au stat în runda precedentă, partida cu CSU Atlassib Sibiu fiind amânată pentru 25 martie, prilej pentru jucătorii gorjeni de a se recupera după programul dens de jocuri din ultima perioadă. Antrenorul Theo Evans vizează victoria la Mediaş, obligatorie pentru ca echipa să îndeplinească obiectivul tehnicianului, clasarea pe locul patru la finalul sezonului regulat. „Această pauză nu ne va face să ne pierdem din ritm. Cred că este o pauză binemeritată după această serie de meciuri, trei într-o săptămână. Ne aşteaptă un joc important şi extrem de dificil la Mediaş. Am avut timp să lăsăm unii jucători să-şi revină după răceală. Trebuie să câştigăm. Acest meci face parte din categoria acelora despre care am spus că trebuie să le abordăm cu gândul doar la victorie", a declarat Evans.

Antrenorul grupării gorjene, Theo Evans, are cele mai mari şanse să conducă Selecţionata Sudului în All Star Game-ul baschetului românesc, adunând 639 de voturi, în timp ce al doilea clasat, Miljan Nisic, tehnicianul formaţiei CS Otopeni, a strâns doar 360 de voturi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS